Dragaš: Trenig za popunjavanje aplikaca za grand šemu

Udruženje agencija za regionalni razvoj (AARR) obavještava sve zainteresovane da će se dana 04.01.2016. godine sa početkom u 10 časova u Opštini Dragaš, (Opštinska sala), održati trening za sve zaintereosvane koji žele da konkurišu za grand šemu za razvoj privatnog sektota

Dragaš: Trenig za popunjavanje aplikaca za grand šemu

Predstavnici ove agencije su 26.01.2016.godine održali informativni sastanak sa svim zainteresovanim i prezentirali grant šemu za razvoj privatnog preduzetništva.

Obzirom da prema kriterijumima agencije svi zainteresovani moraju svoje aplikacije predati u elektronskoj formi, način popunjavanja i apliciranja biće objašnjenj do detalja i demonstriran 4. februara  ( četvrstak) sa početkom u 10 časova.

Više informacija o grant šema za razvoj privatnog sektora

Udruženje agencija za regionalni razvoj (AARR) je pokrenula grant šemu za razvoj privatnog sektora, koju finansira EU a koja ima za cilj da ponudi podršku ekonomsko održivim preduzećima i otvaranje novih radnih mesta. Glavni cilj šeme grantova je podsticanje preduzetništva i stvaranje radnih mesta u svih pet ekonomskih regiona Kosova kroz podršku u osnivanju novih preduzeća i proširenje postojećih malih preduzeća.

Za oživljavanje ove šeme grantova će se starati Udruženje agencija za regionalni razvoj (AARR). Regionalne kancelarije AARR-a u pet centara Kosova: Prištini, Peći, Gnjilanu, Prizrenu i Mitrovici će biti referentne tačke gde će potencijalni podnosioci prijava aplikacija u mogućnosti da dobiju dovoljno informacija u vezi grantova i potrebnu tehničku pomoć u procesu podnošenja aplikacija.

Grantovi će biti otvoreni kako za sektor proizvodnje tako i za sektor komercijalnih usluga.

Vrste grantova:

(Za sve lotove se traži ko-finansiranje podnosilaca aplikacija u vrednosti 10%-40%)

Lot 1: Grantovi za novo-registrovana preduzeća (start-up) u vrednosti manje od 2.000 do 5.000 evra.

Lot 2: Grantovi za postojeća preduzeća (preduzeća sa manje od 2 godine poslovanja) u vrednosti od 5.000 do 10.000 evra.

Lot 3: Grantovi za mala preduzeća (sa više od 2 godine poslovanja koja nameravaju da se prošire) u vrednosti od 10.000 do 20.000 evra.

Poziv za podnošenje prijava će biti otvoren do 15. marta 2016. godine u 16.00 časova. Prijave primljene nakon ovog roka neće biti uzete u razmatranje. Udruženje agencija za regionalni razvoj (AARR) će organizovati informativne sesije u svakoj opštini Kosova, na kojima će vam biti pružena mogućnost da iznesete sve nejasnoće u vezi procesa podnošenja prijave i ocene predloga.

Za više informacija i dokumentaciju potrebnu za podnošenje prijave, molimo vas posetite našu internet stranicu: www.arda-kosovo.eu/grant-scheme. Kontakt telefon:+381(0)38 223 155

Izvor: (GoraPress.net)

Tagovi:Dragaš

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš