Dragaš: Svečana akademija povodom dana oslobođenja

U petak 14. 06. 2019 godine, u sali SO Dragaš, održana je svečana akademija u znak sečanja na 20-godišnjicu dana oslobodjenja Opštine Dragaš.

Dragaš: Svečana akademija povodom dana oslobođenja

Tim povodom organizovane su mnogobrojne svečanosti posvečene dvadestoj godišnjici Opštine . U sali SO Dragaš gje je održana svečana akademija prisutnima  se najpre obratio gradonačenik opštine, Šaban Šabani. On se u svom izlaganju osvrnuo na šehide iz dragaške opštine koji su dali svoje živote za slobodu, a nakon toga govorio o  ono što je urašeno od tog perioada u infrastrukturi i jačanju zajeničkog života.

Nakon toga prisutnima se obratio zamjenik gradonačelnika za zajednice, Šerif Aga. „Dvadeset je godina od oslobođenja naše opštine. Od tog perioda do danas mnogo toga je urađeno u infratrukturnom i ekomskom  pogledu. Opština Dragaš je primjer saradnje i multietničnosti na Kosovu. Mi danas imamao dva razloga da budemo radosni, prvi je taj što je danas džuma namaz, a drugi naš ponos na naše šehide. Jer onaj koji nas je stvorio kaže.I ne recite za one koji su na Allahovu putu poginuli: "Mrtvi su!" Ne, oni su živi, ali vi to ne znate“! "Zato mogu ponosno da kažem da naša opština ima evropsku perspektivu i budućnost. Još jednom neka nam je srećan dan oslobođenja“, istako je između ostalog Šerif Aga, zamjenik gradonačelnika za zajednice.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš