Dragaš: Snježno nevjeme zahvatilo i Opštinu Dragaš

Snježno nevjeme koje je zahvatilo čitav region, juče je od poslepodnevnih časova stiglo i na Kosovu, odnosno u Opštini Dragaš. Kiša koja je padala proteklih dana pretvorila se u snjeg. Visina snježnog pokrivača u Opštini Dragaš iznosi od 5 pa do 30 centimetara u zavisnosti od naselja i nadmorske visine na kojoj se naselej nalazi.

Opština Dragaš se nalazi na najvećoj nadmorskoj visini na Kosovu, sa prosečnom nadmorskom visinom na kojima se nalaze naselja od 1200 metara. Najniža  naseljena mjesta u opštini se nalaze na nadnorskoj visini od 960, metara a najviša do iznad 1500 metara.

Snjeg je napravio veliku šteta na plodovima koje su u fazi cvetanja.Temperatura je tokom noći bila između minus četiri i minus jedan, pa je mraz  u noći između srijede  i četvrtka oštetio plodove kruške, šljive, jabuke i, a pod težinom snijega došlo je do lomljenja izdanaka u malinjacima I drugim plodovima.

Snjeg se ne zadržava na putevima tako da su za sada svi regionalni i lokalni putni pravci u Opštini Dragaš prohodni.

Od srijede od 18 časova, jedan deo područja Opštine Dragaš je bez struje. Prema rječima predstavnika KEDS-a u Dragašu zbog nevremena palo je nekoliko bandera, a ima i pokidanih kablova na dalekovodima.  Danas se do posljepodevnih časova očekuje da će ekipe koje su na terenu sanirati nastale kvarove, kazali su za naš portal nadležni iz predstavništva KEDS-a u Dragašu.

Izvor: (Redakcija)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš