u prostorijama DSV

Dragaš: Sastanak delgacije privrednika BIH i predsjeništva DSV

U subotu je djelegacija privrednika iz BIH, posjetila Opštinu Dragaš i tom prilikom su razgovarali sa rukovodstvom Demokratske stranke Vatan, šefom Kancelarije za zajednice i povratak , kao i Kordinatorom obrazovanja u Opštini Dragaš.

Delegaciju privrednika iz Bosne predvodio je Mensur Betkić, predsjednik Obrtničke komore Federacije  BIH.  U  sastavu delegacije bio je i Emir Kremić, direktor statistčkog zavoda federacije BIH.

Predsjedništvo Demokratske stranke Vatan, na čelu sa predsjednikom Usmenom Baldžiejm odežalo je radni sastanak sa delegacijom privrednika BIH u prostorimama Demokratake stranke Vatan.

Kako je za naš portala kazao Zamkenik ministra Obrazovanja i predsjednik DSV Usmen Baldži, razgovori su protekli u veoma prijateljskoj atmosveri. „Želim da naglasim da smo naše goste najpre upoznali sa našim privrednim potencijalima, prednostima i nedostatcima. Iznjeli smo svu problematiku kao i naše specifičnosti. Govorili smo o poteškoćama zbog  ograničenog kretanja naših građana nakon uvođenja viza za naznaše građane“, istako je Usmen Baldži i nastavio.

„Na sastanku je bio reći i o problemima Bošnjaka u obrazovanju. Dobili smo uvjeravanja od visoke delegacije iz BIH da će pokrenuti niz inicijativa kako bi se animirali privrednici iz BIH da dođu u našu Opštinu, kao i da će pomoći našim svršrnim srednjoškolcima i studentima   koji se jedini u regionu van matice školuju na bosanskom jeziku, da nastave svoje školovanje na Univerzitetima širom Bosne, a naročito će  pomoći oko posdiplomskih studija.Dogovoreno je da se organizuju nekoliko sustreta kakao bi se probila mediska blokada i čuo glas Bošnjaka Kosova u Bosni.

Izvor: (Redakcija)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš