Dragaš: Radnici fabrike „ Remateks" protestovali ispred Opštine zbog neisplaćenih zarada

Danas u 11. časova oko tridesetak radnika fabrike „ Remates“ organizovali su miran protest ispred Opštine Dragaš.

Razlozi zbog kojih su se odlučili na protest, kakao su kazali su  pre svega neisplaćene zarade za poslednja tri mjeseca, neregulisano pitanje godišnjih odmora, kao i ne uplaćivanje zaposenima u TRUS fodu, od strane poslodavca.

Okupljenima se ispred Opštine obratio gradonačelnik Opštine, Salim Jenuzi koji im je obećao da če uložiti sav svoj autoritet kakao bi im se isplatile zarade, a i sve ostalo što traže, a što je u skladu sa zakonom. Mislim da se trebate obratiti inspektoratu rada jer je to prava adresa, i da tamo potražite pravdu, kao i da ovaj problem riješavate kroz institucije i u skladu sa zakonom , kazao je između ostalog gradonačelnik Opštine Saljim Jenuzi.

Mirni protest je bio prijavljen u policiji, a tokom protesta nije bilo nikakvih ekcesa.

U bivšoj državi sadašnja  fabrika „ Remateks“  zvala se „ Drateks“  i kao tekstilna fabrika  zapošljavla je oko šesto radnika. Bila je okosnica privrednog razvoja i jedna od ključnih institucija za zapošljavanje.

Nakon rata fabrika je privatizovana,  i data je  pod zakup privatniku iz turske.  Sa postojećim kapacitetima ponovo je prije nekoliko godina pokrenuta je tekstilna proivodnja, naravno sa mnogo manje zaposlenih. Prema nezvaničnim podatcima u fabrici „ Remateks“ radi negdje oko 270 radnika. Pripadnika manjinske zajednice je veoma malo, svega njih nekoliko radi u ovoj fabrici.

Izvor: (Gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš