Dragaš: Prvi snijeg i nevolje na putevima

Sinoć je u kasnim vječernjim časovima počeo da pada snijeg na području opštine Dragaš. Mokar snijeg je polomio mnoga stabla, a i pokidao žice na elektičnoj mreži. Od jutros od šest časova jedan deo opštine Dragaš nema struje

Na svim lokalnim putevima saobraćaj se odvija otežano, a visina snježnog pokrivača kreće se od deset do dvadeset centimetara, u zavisnosti od naselja, kazao je za gorapress, direretor javnih službi, Murselj Haljili. "Kompanija zadužena za održavanje regionalnih i lokalnih putnih pravaca od jutros je na terenu. Tek negde od  oko šest časova, počelo je sa rasčišćavanjem lokalnih puteva. Očekujemo da do podnevа svi regionalni i lokalni putni pravci budu očićeni, te da će saobraćaj na svim pravcima normalno ovijati, istako je  je Murselj Halili.

Podpredsjenik  za zajednice, Šerif Aga kazao je za naš portal, da je ove godine Opština Dragaš angažovala privatnu kompaniju" Drini Kompani" koja već nekoliko godina održava regionalne putne pravce,  da održava i lokalne puteve u Opštini Dragaš.

Mi smo danas oko podne zakazali sastanak  sa predstavnicima ove kompanije gdje ćemo detaljno razmotriti situaciju na terenu, te napraviti strategiju djelovanja, istako je podpredsjednik za zajednice, Šerif Aga.

Na osnovu informacije sa terena s kojima raspolaže Opštinska kancelarija za zajednice  većina lokalnih puteva je za sada teško prohodna, kompanija koja je preuzela obavezu održavanja lokalnih  puteva nije stigla do svih sela, pa se saobraćaj odvija veoma teško prema selima koja se nalaze na većoj nadmorskoj visini. Saobraćaj  prema tim pravcima bez upotrebe zimske opreme je gotovo nemoguć.

Izvor: (Redakcija Gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš