Dragaš: Predstavnici Bezbjednosnih snaga Kosova donirali 5000 zaštitnih maski

Danas su predstavnici Bezbjednosnih snaga Kosova, donirali 5000 zaštitnih maski opštinskoj Kancelariji za zajednice i povratak,

Donacija je namijenjena predstavnicima manjinske zajednice koje žive u Opštini Dragaš. Projekat je realizovan u koordinaciji sa zamjenikom Ministra Odbrane, Adnanom  Redžeplarijem.

Donaciju je primio šef Opštinske Kancelarije za zajednice i povratak Uzair Hamza. On se nakon prijema maski napre zahvalio za ovu dragocjenu pomoć, predstavnicima FSK-a,  i  naglasio da je  ova pomoć u vreme kada je pandemija u jeku, kada imamo za samo nekoliko nedjelja više od trista umrlih, jako značajna za manjinsku zajednicu koja živi u Opštini Dragaš.
Bez obzira na to što su danas maske svakome dostupne i u apotekama i trgovinama, ovo je za našu zajednicu  jako važan gest solidarnosti, kao I pokazatelj da Bezbednosne Snage kosova ne dijele svoje građane po nacionalnoj osnovi, već ovim gestom pokazuju da su uvijek i u svakom trenutku spremne  da pomognu svim građanima Kosova, bez obzira na njihovu nacionalnu I vjersku pripadnost,
Mi ćemo sutra zajedno sa gradonačelnikom Opštine i članovima opštinskog kriznog štaba izvršiti podjelu na osnovu procjene kriznog štaba, koji ima sve  informacije koje se tiču potreba zajednice, istakao je između ostalog šef Opštinske Kancelarije za zajednice i povratak, Uzair Hamza.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

Korona virus Statistika

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš