Dragaš: Poziv mladima da pristupe u vojsku Kosova

Danas su predstavnici Ministarstva odbrane Kosova posjetili Opštinu Dragaš i tom prilikom održali sastanak sa zamjenikom gradonačelnika za zajednice Šerifom Agom, a nakon toga sa predstavnicima Opštinske Kancelarije za zajednice i povratak.

Dragaš: Poziv mladima da pristupe u vojsku  Kosova

Sastanku su ispred Ministarstva odbrane Kosova prisustvovali; Lejla Loci- Behluli, šefica Kancelarije za pitanja zajednica, pri  Ministararstvu Odbrane Kosova, major Veli Murati oficir  za zajednice, kao i Hajradin Muslija, službenik za pitanja zajednica pri Ministarstvu odbrane Kosova.

Na samom početku sastanka predstavnici Ministarstva odbrane obavjestili su predstavnike Kancelarije za zajednice o konkursu za prijem novih vojnika, koji će služiti kao aktivni vojnici bezbednosnih snaga Kosova, te naglasili  da je krajni rok za podnošenje alikacija 22. februar 2019. godine. Oni su tom prilikom pozvali mlade iz dragaške Opštine da se priključe vojsci Kosova i naglasili da je veoma važno da u vojsku Kosova budu uključeni i pripadnici manjinske zajednice koje žive u Opštini Dragaš.

Svi koji su zainteresovani koji žele pristupiti vojsci Kosova mogu podići aplikaciju u Kancelariji za zajednice u Opštini Dragaš. ( Kancelarija br.19) ili preko sajta Ministarastva odbrane Kosova. Posetite sajt klikom OVDJE

Predstavnici Opštinske Kancelarije za zajednice i povratak izrazili su zabrinutost što je iz Opštine Dragaš uključen veoma mali broj u vojsku Kosova.

Govoreći o uključivanju manjninaja u vojsku Kosova, predstavnici Opštinske Kancelarije za zajednice su  istakli da je veoma važno medijsko prisustvo, kakao na državnom tako i na lokalnom nivou, te da vojska Kosova nije dovoljno zastupljena u manjinskim medijama.

- Mi  smatramo da i to ima velikog uticaja na uključivanje manjinja u vojsku Kosova. Takođe jedan od problema o kojem često govorimo je i taj što po sadašnjoj strukturi orgnizovanja vojska Kosova nema kasarne na teritoriji naše Opštine, premda je to i nelogično obzirom da je Opština Dragaš pogranično područje. Svakakao daljina Dragaša od regionalnih centara gdje su kasarne je takođe važan element što iz naše Opštine nama uključenih u vojsku Kosova. Mi smatramo da vojska mora biti uvjek uz narod, tako da aktivno uključivanje vosjke Kosova u realizaciji nekih kapitalnih projekata veoma je značajno za rušenje svih barijera i stereotipa ako postoje kod pojedinaca.

Na satankju je dogovorena veća saradnja koja će uključiti i mjesečne zdrastvene kontrole stanovništva u selimau kojima nema ambulatni.

Predstavnici Ministarastva su se na kraju sastanka zahvalili na dugogodišnjoj saradnji koju imaju sa Opštinskom Kancelarijom za zajednice i povratak kao i na svim sugestijama i predlozima, te istakli da će u narednom periodu povećati svoje prisustvo kakao u lokalnim medijama tako i u saradnji kroz razne projekete.

Izvor: (Redakcija Gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš