Dragaš: Počelo predavanje aplikaca za dodjelu 20 grantova

Juče je nevladina organizacija Danski savet za izbjeglice održala sastanak sa povratnicima kao i potencijalnim korisnicima granda. Sastanak je održan u Sali SO Dragaš.

Dragaš: Počelo predavanje aplikaca za dodjelu 20 grantova

Na sastanku je korisnicima do detalja objašnjen način popunjavanja aplikacije za dodjelu granta.

Cilj ovog projekra koji realizuje Danskog savet za za izbeglice u saradnji sa partnerima: Opštinska Kancelarija za zajednice i povratak, Ministarstvo za povratak i zajednice, kao i UNHCER-om, je da se pomogne dvadeset povratničkih porodica koji nemaju prihoda. Kriterijumi za povratničke porodice su da je porodica registrovana u UNHCR-ovoj bazi podataka od 2010 odine pa sve do 2018 godine, kao i da ne ostvaruje prihode.

Takođe projektom će biti pomognute i trideset posto porodice koje nisu povratnici ( primajuća zajednica, ukupno šest od dvadeset), koji su prije svega ugroženi i koji ne ostvaruju prihod. Prednost će imati kandidati koji su prisustvolali sastncima sa Danskim savetom za izbeglice.

Aplikacije se predaju u Kancelariji za zajednice i povratak u Opštini Dragaš, tokom radnog vremena. Kancelarija br.19 drugi sprat.

Aplikanti pored obrazca trebaju dostaviti i kopiju lične karte kao i posedovani list o imovini na kojoj će se realizovati projekat.

Rok za predaju aplikacija je 6. mart. Nakon prijema aplikacija predstavnici Danskog saveta za izbeglice sa svojim partnerima posetiće sve kandidate koji su konkurisali i na licu mjesta uveri će se sa mogućnostima i realnim činjenicama o dodjelu pomoći. Projekat koji ima za cilj stabilizaciju prje svega  povratničkih porodica.

Izvor: (Redakcija/gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš