Dragaš: Opštinska služba za održavanje puteva uklanjala snijeg sa trotoara u večernjim časovima

Sinoć je opštinska služba za održavanje puteva u koordinaciju sa potpredsjednikom Opštine Dragaš Resulom Fetahu i direktorom javne administracije Vetimom Ramadanijem u kasnim večernjim časovima negdje oko 21 čas, počela sa aktivnostima uklanjanja snijega u centru Dragaša sa trotoara.

Kako je za portal gorapress kazao potpredsjednik Opštine Resul Fetahu pored radnika opštine Dragaš koji su sezonski angažovani na održavanju lokalnih puteva angažovali smo i privatnu kompaniju „ „Univerzal Komerc „ da svojom mehanizacijom ukloni snijeg sa trotoara
"Dodatni problem su ograde na trotoarima koji ometaju da se mehanizacijom priđe do snijega koji je najčešće nagomilan ispred pojedinih lokala. Danju je veoma teško uklanjati snijeg sa trotoara, zbog gužvi i parkiranih automobila, pa smo se iz tog razloga odlučili da ovaj poso obavimo u večernjim časovima. Usprkos svim problemima s kojim se suočavamo mi ćemo nastojati da svojim aktivnostima osiguramo prohodnost puteva prema svim naseljima u Opštini Dragaš", istakao je  je potpredsjednik Opštine Resul Fetahu.
Dok su radnici radili na raščišćavanju trotoara snijeg je i dalje padao, a radnici koji su zaduženi da traktorima čiste snijeg po selima bili su na terenu neprekidno 24 časa. 
Usprkos dvodnevnim padavinama u Opštini Dragaš svi lokalni regionalni putevi su prohodni, a opštiska služba je i po nekoliko puta tokom dana i noći obilazila naselja. Prema nekim putnim pravcima i dalje je obvezno korištenje zimske opreme.
Sinoć je na području opštine Dragaš zabilježena veoma niska temperatura koja se kretala između – 14 do – 22 stepena ispod nule.
Snabdijevanje strujom u protekla nekoliko dana je stabilno.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš