Dragaš: Obilježena 23. godišnjica oslobođenja Opštine

Svečanom akademijom u sali SO Dragaš, otpočele su aktivnosti povodom dana oslobođenja Opštine Dragaš.

Tim povodom  organizovane su mnogobrojne aktivnosti  posvećene dvadeset trećoj godišnjici oslobođenja Opštine Dragaš.
Obraćajući se prisutnima gradonačelnik Opštine Dragaš, Bedžet Đeljadini je: izrazio poštovanje i zahvalnost svima onima koji su se žrtvovali za slobodu koju danas uživaju građani Kosova.

Potpredsjednik iz manjinske zajednice, Fejsal Halilović čestitajući dan oslobođenja Opštine Dragaš između ostalog naglasio:
“Poštovani, dozvolite mi da u ime manjinske zajednice i u svoje lično ime čestitam dan oslobođenja naše Opštine. Poštovani, veoma sam zahvalan što mi je danas pripala čast i zadovoljstvo da ispred manjinske zajednice i u svoje lično ime iskažem zahvalnost svima koji su dali doprinos da se u našoj opštini očuvaju vrijednosti vrijedne čovjeka. Ovo je dan i prilika da odamo počast hrabrosti svima onima koji su za našu slobodu dali svoje živote. Uvjeren sam da je naša opština na pravom putu, a vjerujte mi da nema važnije vrijednosti od borbe za prosperitet naše Opštine. Vjerujem da ćemo svojim djelima pokazati da se sjećamo i da nikad nećemo zaboraviti doprinos svih šehida koji su doprinijeli da mi danas obilježavamo ovaj sretan dan za našu opštinu. Obavezni smo da mlađe generacije podsjećamo da su države i narodi dužni da rade kako ne bi došlo do novih ratova i da je sloboda kao univerzalna kategorija i da je danas tema svakog društva. Poštovani, još jednom čestitam svima ovaj sretan dan za našu opštinu”, kazao je Fejsal Halilović.
Po završetku svečane akademije, prisutni su posjetili spomenik Adema Jašarija i odali mu počast, a nakon toga posjetili su groblje šehida  u Dragašu i u selu Bučje, gdje su izučili dovu i položili vence i cvijeće.

 

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš