Dragaš: Mještani Vranište danas protestovali ispred Opštine

Jutros oko 9 časova mještani Vranište protestovali su ispred zgrade Opštine Dragaš, a nakon upozorenja od strane policije da se moraju razići jer skup nije prijavljen, ušli su u salu SO Dragaš.

„Mi smo se odlučili na ovaj korak jer specijalne jedinice policije  objezbeđuju radnike " Eurokosa" da  bespravno uzurpiraju i  kopaju na našim imanjima, a pritom nama ne ozvoljavaju ni da se približimo, kako ne bi ometali radove. Mi imamo validna dokumenta i tapije da su to naša imanja. Oni nemaju ništa, niti su nam platili niti su okončali proces eksproprijacije. Svi rokovi su im istekli, ali niko neće da ih zaustavi, kažu vlasnici imanja i mještani Vranište.

Nas su otjerali na put, pa smo se iz revolta odlučili da se okupimo ispred Opštine Dragaš, da tu potražimo pravdu ako je ima u ovoj državi", kazali su  mještani Vrnanište za gorapress.

"Nažalost i tamo nam nisu dali da protestujemo, pa se pitamo da li smo mi narod drugog reda, i zašto nam ne daju da bar mirno kroz proteste u skladu sa zakonom iskažemo svoje nezadovoljstvo.

Izgleda nas samo za izbore primjećuju, kada trebamo dati glas da neko bude gradonačelnik iz većinske zajednice, ovo je prilika da budemo jedinstveni jer ne vidimo nikvu zaštitu od gradonačelnika Opštine koji je našim glasovima dva mandata na vlast", istakli su mještani.

Nakon upozorenja os strane policije, mještani Vranište su ušli u salu SO Dragaš, gdje im se obratio gradonačelnik Opštine, Saljim Jenuzi.

Revoltirani građani su postavljali razna pitanja i tražili da se poništi odluka o eksproprijaciji. Gradonačelnik Opštine, Saljim Jenuzi je obećao da će se založiti da se bar za desetak dana zaustave radovi dok se ne iznađe neko rješenje.

Izvor: (Redakcija)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš