Dragaš: Mještani Baćke sami očistili put od rastinja

Predstavnik sela Bačke, Zikrija Mehmedović danas je organizovao mještane koji su došli da provode odmore u selu da očiste glavni put od niskog i visokog rastinja.

„Ja sam ih danas organizovao, kaže Zikrija da počistimo put od granja i trave, i nataj način povećamo preglednost puta. Velika je frekfencija automobila i bojimo se da neko ne strada, zbog loše preglednosti puta. Možda bi trebalalo da ovoj posao radi Opština, da ima službu kako za zimsko tako i za letnjo održavanje puteva, ali nije nam teško da i mi damo svoj doprinos u svemu ovome“, kaže ovaj vredni mještanin i nastavlja.

"Mislim da je ovo dobar primjer koji se može primjeniti u svim selima, jer ponekad moramo neke stvari samio uraditi, a ne za sve čekati na Opštinu. Ja se ovom prilikom zahvaljujem mještanima Bačke koji su uvjek spremni da se odazovu kada su u pitanju ovakve akcije“, kaze je za gorapress, Zikrija Mehemdović, predstavnik sela Baćka.

Selo Baćka je selo u Opštini Dragaš  sa najvećom migracijom. Ukupan broj stanovnika ovog sela računajući i porodice koje žive i u državama bivše Jugoslavije kao i zemljama Zapadne evrope je 772. Nažalost trenutno u selu žive samo tri porodice koje broje svega sedam člana.

„Tokom ziskih odmora u ovo selo dođe dosta porodica koje borave po dvadesetak dana, a većina njih dolazi da letnje odmore provede u selo“. Trnutno prema rječima predstavnika ovog sela Zikrije Mehmedovića u selo boravi oko pesto ljudi i taj će se broj sigurno još povećati u narednim danima, i to je ono što nam uliva nadu da će ovo selo opstati.

Zahvaljujući Opštini mi smo prje nekoliko godina dobili asfaltni put i poboljšali infrastrukturu u selo, i naravno ovakvi potezi Opštine koji se odnose na infratrukturna ulagnja dodatno motivišu građane da dođu tokom leta u selo i grade nove i renoviraju postojeće objekte.

Takođe ja se nadam da će i jedan deo penzionera duže boraviti u selo ili trajno ostati kada se još poboljša infrastruktura u selo kao i omogući pristupačnija zdrastvena zaštita, naročoto za stare osobe", kazao je za naš portal Zikrija Mehmedović.

 

Izvor: (Redakcija.gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš