Velike posljedice iznenadnog nevrijemena

Dragaš: Većina naselja u Gori drugi dan bez struje

Snježno nevrjeme koje je zahvatilo opštinu Dragaš nanjelo je velike šteta mještanima ovog kraja. Polomljena su mnoga stabla, uništeni voćnjaci i malinaci, polomljene mnoge bandere, pokidani kablovi, a bilo je štete i na objektima.

Nakon 36 časova bez struje, tek je danas oko 18 časova, u pojedinim selima Gore uspostavljeno snabdevanje. Saniran je kvar na liniji Plavje, Rapča - Krstac.

U ovim selima struje ima djelimično, jer na visokonnaponskoj mreži ima još kvarova, tako da u nekim selima ima stuje određen broj domaćinstva zbog kvara na dalekovodu. U selima gde je saniran kvar i dalje nema jedne faze. Neka domaćinstva u ovim selima su i dalje bez struje  zbog kvarova na niskonaponskoj mreži.

Struje i dalje nema prema Restelici, Globočici, Kruševu, Zlipotoku i naseljima koji se nalazi na toj liniji, kazali su  za gorapress.net, nadležni iz KEDS-a. Kako su oni izjavili   teško da će do kraja današnjeg dana usjpeti da otkone polomljena stabla i promjene pokidane kablove.  

Za razliku od jučerašnjeg dana, danas je u Gori bio lep i sunčan dani, što se može vidjeti na fotografijama. Prava zimska idila. Gora je danas izgledala kao usred zime. I Koritnik i Šara su pod snjegom.

Danas su mještani cio dan rasčićavali snjeg i otklanjali polomljena stabla. Tragovi iznenadnog nevrjemena su vidljivi na svakom koraku. Nepripremljena stabla puna lišća nijesu mogla da uzdrže težak i vlažan snjeg. Mnoga stabla su izvađena iz korjenja.

Ekipe KEDS-a su danas cio dan na terenu pokušavali da uspostae redovno sabdevanje strujom. Snjeg se veoma brzo topi, tragovi nevremena polako nestaju. Na putevima nema snjega, i saobraćaj se odvija bez zastoja. U svim naseljima se može putovati bez upotrebe lanaca.

Izvor: (Redakcija/gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš