Dragaš: Brojnim aktivnostima obilježen dan oslobođenja

Povodom dana oslobođenja Opštine Dragaš organizovane su mnogobrojne svečanosti, posvećene dvadeset drugoj godišnjici oslobođenja Opštine Dragaš

Tim povodom danas je u sali SO Dragaš, održana svečana  akademija, a nakon toga položeni su vijenci na spomenik Ademu Jašariju, kao i na mezarju palih šehida,
Obraćajući se prisutnima gradonačelnik Opštine Dragaš, Šaban Šabani je između ostalog naglasio:

 “Za svaku naciju koja je iskusila  okupaciju, dan oslobođenja je najveći  dan, najdraži  dan i najvažniji datum jedne nacije  koji nikad nasmijemo zaboraviti
 Svaka godišnjica oslobođenja budi uspomene u nama na prvu  generacija koja se žrtvovala kako bi mi danas uživali u slobodi koju imamo”, naglasio je Šabani nastavio.  
 “Kao što je poznato, prije 22 godine, je bio dan kada su pobjedničke snage OVK, uz podršku NATO -a, predvođene   Sjedinjenim  Državama oslobodile našu Opštinu. Tokom  ovog 22-godišnjeg razdoblja, naša  opština je  postigla ohrabrujuće rezultate u svim aspektima  života. U proteklom periodu naša Opština je postigla značajne rezultate u infrastrukturnom razvoju Opštine, kakao bi stvorili što bolje uslove za život našim građanima", istakao je između ostalog Šaban Šabani.

Nakon toga se prisutnima obratio Zamjenik gradonačelnika za zajednice Šerif Aga. Čestitajući dan oslobođenja Opštine u ime zajednice I u svoje lično ime on je između ostalog naglasio:
"Velika mi je čast i zadovoljstvo da u ime svoje zajednice i u svoje lično ime  iskažem zahvalnost svima onima koji su dali doprinos da se  u ovoj Opštini usprkos svemu što se događalo očuvaju  ljudske vrijednosti.  Mnogi su  pokušavali pokušavaće i dalje da nas zavade, i zato  molim dragog Boga da se to ne desi, da mi pokažemo svoju međusobnu toleranciju i saradnju kako bi radili za dobrobit naših građana",kazao je Šerif Aga i nastavio.
"Nadam se da je  opština Dragaš  na dobrom putu, a svi smo mi to zaslužili zahvaljujući našim šeširima. Šehidi su naša obaveza njihove porodicu su naša obaveza i moramo uzeti u obzir kako pale šehide takođe I  njihove porodice, a I uputiti zahvalnost našoj dijaspori na ukazanu spremnost da u svakom trenutku nam priteknu u pomoć, što su i pokazali svojim aktivnostima  tokom pandemije kovida 19.
Sa ovoga mjesta još jednom molim dragoga Boga da šehidima podari dženet, a njihovim porodicama sabur i strpljenje. Još jednom se zahvaljujem  u svoje lično ime ili ime zajednice svima onima koji su dali svoje doprinos  za slobodnu opštinu Dragaš". Kazao je između ostalog potpredjenik za zajednice Šerif Aga.
Nakon toga prisutnima se ispred veterana OVK-a obrati predsjednik Bekim Qusaj, dok se prisutnima ispred porodica palih boraca obratio Qerkin Krasniqi.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš