Dragaš: Asfaltirani prvi kilometri puta, Kruševo - Šištevac

U okviru projekta prekogranične saradnje sa državama u okruženju, sredstvima Evropske zajednice, ovih dana su asfaltirani prvi kilometri puta od graničnog prelaza „ Šištevac“ prema selu Kruševu.

Radovi na asfaltiraju puta  u Albanskom djelu  od granice prema Šištevcu završeni su još prošle godine, a završen je i put od Šištevca do Kuksa. Ovim saobraćajnicama je našim sugrađanima u Albanskom djelu Gore omogućena lakša komunikacija i prema Dragašu i prema Kuksu.

Velike nepravde koje su bile učinjenje prema našim sunarodnicima polako se ispravljaju, a veliko siromaštvo i loša infrastruktura po kojem je bio prepoznatljiv ovaj kraj polako nestaju.

Nakon asfaltiranja jednog djela puta primjetna je i veća frekfencija od granice do mjesta na kojem je izgrađen restoran. „Veliki broj naših sugrađana iz Albanije sa svojim porodicama dolazi ovde na ručak. Pored njih primjetan je i znatan broj građana Albanije koji su iz okolnih Albanski sela“, kaže za naš portal, Nasuf Brenoli vlasnik restorana koji je na kilometar od granice sa Albanijom. Takođe je i primetan  veći broj ljudi koji dolazi iz Albanije da kupe  osnovne  namirnice u Kruševu.

Građevinska kompanija „KAG“ koja izvodi radove, radi na pripremu  terena za postavljane asfalta. Zaposleni iz ove firme kazali su za naš portal, da je teren veoma loš i da je potrebo da se izgradi veli broj potpornih zidova. „Teren je klizav i velika sredstava su uložena u igradnji potpornih zidova“. Zaposleni iz ove kompanije istakli su da se nadaju da će put do kraja godine biti završen.

Za stanovnike Gore ovo je na neki način i kraj izolacije, bez obzira da li se radi o našim ljudima koji su na ovoj i onoj strani granice. Realizacijom ovog  projekta Gora više neće biti, kao što je bila do sada.

 

 

Izvor: (Redakcija)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš