Dragaš: Asfaltiran put Zaplužje – Jablanica

Juče je svečano otvoren put koji povezuje Opolje sa Prizrenom.

---

Ministar za infrastrukturu u tehničkom mandatu, Lutfi Žarku, i  gradonačelnik  Opštine Dragaš, Salim Jonuziji juče su svečano otvorili asfaltni put koji povezuje selo Zaplužje u Opolju sa Jablanicom.  

Prilikom svečanog otvaranja ministar za infrastrukturu Lutvi  Žarku je i između ostalog istakao:

"Ovaj  put je od velikog značaja  za stanovnike ovog područja. Put je izgrađen u skladu s najvišim standardima i omogučiće lakšu komunikaciju, najpre između stanovnika ovih sela, a i čitave Opštine Dragaš sa Prizrenom. Zaista, osjećam veliko zadovoljstvo što sam bio u prilici da učestvujem sa svojim Ministarstvom u realizaciji jednog ovakvog projekta koji je jako bitan za povezivanje među Opštinama, istako je odlazeći ministar Lutvi Žarku.

Nakon toga se prisutnima obratio gradonačelnik Opštine Dragaš, Salim Jenuzi, koji je  se najpre zahvalio ministru i vladi Kosova što je finasirala jedan ovako važan projekat. „Ovo je bio san za stanovnike Opolja, i posebno mi je drago što sam ja kao gradonačelnik bio u prilici da dam svoj doprinos u svemu ovome,  kao i to što je projekat realizovan u mom mandatu. Ovakvi projekti će omogućiti da se Opština Dragaš brže razvija i sa ovakvim projektima otvara i prema našim susjedima.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosila je 820 hiljada eura, a dužina puta Jablanica, Zaplužje, Street, iznosi  8,6 kilometara. Projekat je finasiran od strane Minisatrstva transporta  i telekomomunikacije.
 

Izvor: (Redakcija)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš