Dragaš: Apel građanima da sklanjaju vozila sa puta, kako bi omogućili neometano čišćenje snijega

Danas je gradonačelnik Opštine Dragaš, Šaban Šabani, sa svojim saradnicima, održao sastanak sa predstavnicima kompanije „ Drini Kompani“ koja je dobila tender za zimsko i letnje održavanje regionalnih i lokalnih puteva u Opštini Dragaš.

Dragaš: Apel građanima da sklanjaju vozila sa puta, kako bi omogućili neometano čišćenje  snijega

Na sastanku je bilo rječi o svim problemima i poteškoćama prilikom čišćenja puta.

Direktor javnih službi, Muselj Haljilji istako je da je tokom jučerašnjeg dana bilo dosta problema na putevima naročito na lokalnim putevima,  te da kamioni nisu stigli do svih naselja.

“ U mnogim selima nisu mogli da priđu zbog nepropisno parkiranih auta, a u neka nisu stigli neznajući tačne lokacije dokle treba da čiste.

Takođe smo danas dogovorili sa kompanijom da se na rizičnim mjestima ostave potrebne količine rizle i soli koja bi se posipala po potrebi.

Ovom prilikom želim da  uputim apel svim građanima naše opštine da sklanjaju vozila sa glavnih puteva kuda treba da prođe kamion za čišćenje snjega, kao i da u svim selima omoguće da kamion ima dovoljno prostora da se okrene, kakao bi se vratio nazad“, istako je direktor javnih službi, Murelj Haljili.

Gradonačelnik za zajednice, Šerif Aga je istakao važnost prohodnosti puteva koje će omogućiti neometano odvijanje nastave, a i potrebe da se stigne do opštinskog centra .

"Naša obaveza je da svim građanima omogućimo neophodne uslove i normalnu komunikaciju prema opštinskom centru. Takođe je važno objezbediti uslove i mogućnosti  da naša uglavnom staračka domćinstva mogu neometano da koriste neophodne zdrastvne usluge u Domu zdravlja u Dragašu.

Na sastanku smo takođe dogovorili da svi predstavnici sela uzmu učešće i budu  u kontaktu sa Direktorijatom javnih službi , kako i da izvještavaju ukoliko nisu prohodni putevi. Kompanija je izrazila spremnost da odgovori svim potrebama u skladu sa ugovorom i prema njihovim rječima za to imaju dovoljan broj vozila. U nekim većim selima kompanija je angažovala lokalno stanovništvo koje ima svoju mehanizaciju, kakao bi se i unutar većih sela čistio put", istako je zamjenik gradonačelnika za zajednice, Šerif Aga.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš