PROPAO I DRUGI POKUŠAJ

Dnevni red SO Dragaš nije dobio podršku delegata

Sjednica SO Dragaš sa jednom tačkom dnevnog reda “Izbor potpredsjednika iz reda nevećinskih zajednica”, nije održana zbog neusvajanja dnevnog reda. Protiv je bilo 13 delegata, za 13, 0 uzdržanih. Predsjedavajući Skupštine, Uran Halimi iskoristio je pravo glasa i glasao protiv održavanja sjednice, nakon čega je rezultat bio 14 protiv, 13 za.

Dnevni red SO Dragaš nije dobio podršku delegata

Današnja sjednica sa jednom tačkom trebala je biti održana u ponedjeljak 18. 01. 2022., međutim zbog obaveza koje je imao Bedžet Dželjadini, gradonačelnik opštine Dragaš, pomerena je za četvrtak 20. 01. 2002.. Za potpredsjednika iz reda nevećinskih zajednica trebao je biti predložen Fejsal Halilović.

Podsjećamo, 13. januara održana je prva redovna sjednica SO Dragaš na kojoj je jedna od tačaka dnevnog reda bila izbor potpredsjednika iz reda nevećinskih zajednica. Sjednica je prekinuta zbog nedostatka kvoruma, jer su sastanak napustili delegati PDK, VV, kao i delegat Pokreta za Goru, Nedžmidin Sejdillar.

Za potpredsjednika iz reda nevećinskih zajednica bio je predložen Munezer Kuka, koji nije bio prisutan na sjednici, zbog čega je opozicija napustila sjednicu.

Izvor: (radiogora.org)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš