Poručeno sa skupa

Dikance: Proporcionalno zapošljevanje u svim institucijama je naš prioritet

Danas je Koalicija Vakat predstavila svoj izborni program i kandidate sa liste za lokalne izbore u selu Dikance. Program je predstavio i kandidat za gradonačelnika ispred Koalicije Vakat, Šerif Aga.

Dikance: Proporcionalno zapošljevanje u svim institucijama je naš prioritet

Skup je otvorio podpredsjednik demokratske stranke Vatan, Uzair Hamza. Obraćajući se prisutnima on je naglasio da je veoma važno da ovi izbori proteknu slobodno i bez ucena i da sami građani glasaju za one kandidate za koje smatraju će ih najbolje predstvaljati.

Kandidati su nakon izlaganja  programa i prioriteta odgovarali na pitanja mještana. Govoreći o problemu vodosnabdevanja koji je prisutan u ovom selu predstavnici Koalicije Vakat su istakli da oni kontinuirano izvajaju značajna sredstva za selo Dikance. Takođe je naglašeno da su izdvaojena  srestva za narednu godinu za trajno rješenje vodosnabdevanja u ovom selu.

Pored problema vodosnabdevanja mjšetani su istakli problem migracije naročito mladih koji ne mogu da nostrificiraju diolome, a istakli su i problem zapošljavanja u institucijama. Kandidat za gradonačelnika Šerif Aga je istako da će mu jedan od prioriteta biti proporcionalno zapošljavanje u svim institucijama.

Predstavnici koalicije Vakat su istakli da će proporcionalno zapošljavanje biti i uslov prilikom sklapanja koalicija, jer kakao su oni istakli neće tolerisati da se na naša mjesta zapošljavaju pripadnici većinske zajednice. Kandidati sa liste Koalicije Vakat pozvali su mještane Dikanca da pragmatično razlišljaju i da iz njihovog sela bar bar jedan deo učenika uključe u kosovski obrazovni sistem koji im garantuje veće mogućnosti za zapošljavanje. Mogli ste upisati jedan broj učenika u srednju medicinsku školu, ta deca bi bili vaši kadrovi, vašem stanovništvu bi pomogli u selu. Da bi se opstalo na ovim prostorima mora se pragmatično razmišljati. Jedinstvo i integracija su uslov našeg opstanka na ovim prostorrima, istakli su kandidati sa liste Koalicije Vakat.

 

Plaćeni sadržaj

 

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš