Usprkos velikom snježnom nevrijemenu

Danas svi putevi u opštini Dragaš prohodni

Snježno nevrijeme koje u protekla dva dana zahvatilo opštinu Dragaš, donjelo je mnoge nevolje mještanima dragaške opštine, a ponajviše vozačima.

Tokom jučerašnjeg dana mnogi lokalni putevi su bili teško prohodni za saobraćaj, a bilo je i naselja koji su tokom jučerašnjeg dana  bili potpuno blokirani i odsječeni od opštinskog centra.

Komapnija koja održava regionalne i lokalne putne pravce u protekla dva dana je neprekidno na terenu sa svojom mehanizacijom. Tokom jučerašnjeg dana uprkos činjenici da su kamioni stigli u sva sela, zbog jakog vetra koji je stvarao nanose  mnogi putevi su bili veoma brzo  zatvoreni, tako da je bilo potrebe za naknadnim čišćenjem.

Direktorijat za hitne intevencije je bio u neprekidnom kontaktu sa predstavnicima sela i kompanijom koja održava puteve i na taj način kordinirao sve aktivnosti oko čišćenja snijega.

Tokom današnjeg dana ponovo su kamionii stigli do sela gdje je imao potrebe za ponovnim čišćenjem. Murselj Haljilji direktor Direktorijata za hitne intervencije potvrdio je za naš portal da su danas od posljepodnevnih časova svi regionalni i lokalni putni pravci u opštini Dragaš prohodni za saobraćaj.

„Mogu slobodno da kažem da uprkos činjenici da smo imali jako nevrijeme u protekla dva dana, koje je bilo praćeno velikim vetrom, uspjeli smo za veoma kratko vrijeme da objezbedomo prohodnost puteva prema svim naseljima, istako je Murselj Haljili.“

U protekl dva dana na području opštine Dragaš palo je snijega više od pola metra, a na pojednim mjestima bilo je smetova koji su bili  viši od jednog metra.

Danas su u posleodnevnim časovima prestale padavine pa su mještani mnogim sela izašli da rasčiste ulice u svojim selima,kakao bi objezbedili normalno kretanje unutar svojih sela.

Na fotografijama se mogu vidjeti mještani Gornjeg Krstaca kako rasčišćavaju ulice u svom selu.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš