Nakon pet dana blokade

Danas otvoren put za Zlipotok

Nakon pet dana blokade, danas je kompanija“ Sed Turs“ upjela je da otvori put do sela Zlipotok.

  • Otvranje puta prema Zlipotoku
  • Otvranje puta prema Zlipotoku
  • Otvranje puta prema Zlipotoku
  • Mještani Baćke sami čiste put do centrale
  • Mještani Baćke sami čiste put do centrale

U subotu mašine firme „ Drini Kompani“ nisu uspjeli sa otvore put do Zlipotoka, zbog velikih smetova, pa je Ministarstvo angažovalo ovu kompaniju koja ima buldužere sa gusenicama i jedino takve mašine su mogle da otvore put prema selima sa velikom nadmorskom visinom.

Adnan Redžeplar, predstavnik sela i kordinator Obrazovanja u Opštini Dragaš,  kazao je za naš portal da je konačno nakon 5 dana put, Zlipotok – Globočica prohodan, te da se ispred sela zahvaljuje Kompaniji „ Sed Turs“ koja je nakon skoro četiri sata na veoma niskoj temperaturi uspjela da probije put.

"Ovom prilikom se najprije zahvaljujemo Usmenu Baldziju koji je svo ovo vrijeme bio uz nas I trazio rjesenje. Zahvalni smo i poslanici Dudi Balje kao i Ministru Rasimu Demiriju na njihovom angažovanju, kao i svima onima koju su  putem inerneta pratili sva moja obavjestenja. I nakraju hvala puno Feridu Tafalari sluzbeniku Ministarstva infrastrukture, istako je između ostalog,  Adnan  Redžeplar.

U sličnim problemima su bili i mještani Baćke. Zikrija Mehmedović predstavnik sela Bačke, kazao je za naš portal da u selu ima dvadesetak porodica koji su bili na odmor u selu, te da je put iako je juče otvoren nije bio prohodan  za  luksuzne automobile. On je istakao da su svi  došli sa autima na odmor, i ostali ovde u selu zatrpani.

Mi smo sami uz pomoć naših gurbetdžija juče sami uspeli da otvorimo put do centrale, dok je Opština poslala kamion za čišenje snjega koji je otvorio put od "Brodskog puta" do centrale, tako da je  put juče  i bio zvanično otvoren. Međutim zbog velikog snjega put uprkos tome što je čišćen nije bio prohodan za automobile. Danas smo kontaktirali direktota Tafilja Krasnićija i zatražili da ponovo pošalje kamion prema našem selu, međutim zbog kvara na kamionu on nije bio u mogućnoti da to uradi. Nakon toga smo uspostavili kontak sa Usmenom Baldžijem zamjenikom ministra Obrazovanja koji je uspostavio kontakte sa određenim ljudima, i nakon toga je buldužet privatne kompanije " Trans Komerc" ponovo cistio put do našeg sela. Ja se ovom prilikom zahvaljujem svima koji su nam pomogli da se očisti put do Bačke i tako se omoguću našim gurbetdžijama da se vrate u mjestima gde rade i gdje ostvaruju svoju egzistenciju, istako je  Zikrija Mehmedovič.

Takođe se očekuje da će do većeri biti ponovo čišćen put do Leštana jer su jedan deo puta mještani sami čistili i put nije bio prohodan za luksuzne automobile.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš