Danas je ministar odbrane Armed Mehaj zajedno sa svojim zamjenicima, te ambasadorom Norveške posjetio Opštinu Dragaš

Danas je Ministar odbrane Kosova, Armend Mehaj, zajedno sa zamjenicima ministra, Shemsi Sylom i Adnanom Redžeparom, kao i ostalim članovima kabineta boravio u radnoj posjeti u Opštini Dragaš.

Ministar Armend Mehaj je u  radnoj posjeti  bio zajedno sa ambasadorom  Norveške na Kosovu Jensom   Erikom Grøndahl.
Oni su održali radni sastanak s gradonačelnikom Opštine Dragaš,  Šabanom Šabanijem. Sastanku su pored gradonačelnika Šabana Šabanija prisustvovali i zamjenici predsjednika, Šerif Aga, i Selami Saiti, direktori Direktorijata,šef Kancelarije za zajednice, poslanik iz manjinske zajednice,  kao i komandir policije u Dragašu, Šaćir Uka.
Gradonačelnik Opštine Šaban Šabani i njegovi saradnici  su  detaljo upoznali  ministra  i njegov kabinet, kao I ambasadora Norveške o svim problemima s kojim se susreće Opština Dragaš, kako i  potrebama koje ima ova najjužnija Opština na Kosovu,
Šabani je govoreći o razvoju opštine istakao potrebu da Vlada Kosova pomogne s dodatnim sredstvima kakao bi se završili kapitalni projekti u Opštini Dragaš, a to su  pre svega put, Žur – Dragaš -  Brod, kao i završetak puta od  Restelice  do granice sa Sjevernom Makedonijom.
Na sastanku je bilo riječi o uključivanju  mladih studenata iz manjinske zajednice na studijama i vojnim akademijama u zemljama s kojima Kosovo ima ugovore za studiranje kadeta vojne akademije.
Na sastanku je takođe bilo riječi o  uticaju paralelnih struktura koji nažalost I dalje djeluju u ovoj Opštini   na  sigurnost same opštine, njenih stanovnika, kao čitavog Kosovskog društva. Takođe je na sastanku  bilo riječi i o  planovima i izazovima za potpunu integraciju djela zajednice koja nije integrisana u Kosovsko društvo.

Nakon sastanka Ministar je u pratnji predstavnika Opštine te komandira policije, obišo deo pograničnog područja prema Makedoniji i Albaniji.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš