Redžep Hodža: Goranci Vučićem pokazali koliko vole Srbiju

Predsednički kandidat Aleksandar Vučić osvojio je ubedljivu većinu glasova na Kosovu pošto ga je podržalo 80,04 odsto birača, navodi Marko Đurić.

Redžep Hodža: Goranci Vučićem pokazali koliko vole Srbiju

Kako kaže, to je 32.495 građana sa pravom glasa.

Direktor Kancelarije za “Kosovo i Metohiju” i funkcioner Srpske napredne stranke je na konferenciji za novinare u Beogradu ocenio da je Vučić dobio “konsenzualnu” podršku kao i da su se žitelji “Kosova i Metohije ujedinili” oko lidera SNS.

“Svi ostali kandidati zajedno dobili su četiri puta manje glasova od Aleksandra Vučića”, kazao je Đurić izražavajući posebnu zahvalnost Gorancima pošto je u opštini Gora Vučić dobio najveću podršku od 91,07 odsto birača.

Prema podacima SNS, aktuelni premijer je u opštini Novo Brdo dobio 87,94 odsto, a u Kamenici 86,32 odsto birača.

Iza Vučića slede Vojislav Šešelj sa 7,19 odsto, Vuk Jeremić sa 4,24 odsto, Saša Janković sa 2,67, Luka Maksimović-Ljubiša Preletačević Beli sa 2,18 i Boško Obradović sa 2,08 odsto glasova.

Đurić je zahvalio svim građanima Kosova koji su “uprkos pritisaka kojima su bili izloženi jer su bili sprečavani da održe mitinge i skupove podrške Aleksandru Vučiću”, glasali na izborima za predsednika Srbije.

On je naveo i da su pod naročitim pritiskom bili Goranci pošto su predstavnici političkih partija kosovskih Albanaca tokom izbornog dana vodili evidenciju o tome ko izlazi na birališta.

Novinarima se obratio i poverenik SNS za Goru Redžep Hodža koji je pobedu Aleksandra Vučića okarakterisao kao “brilijantnu”.

“Goranci su pokazali koliko vole državu Srbiju i koliko su privrženi politici mira i stabilnosti koju vodi Aleksandar Vučić”, kazao je Hodža dodajući da pobeda lidera SNS znači jednakost za sve manjinske zajednice.

Izvor: (b92)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš