Bivši službenik opštine Dragaš osuđen godinu dana uslovno zbog potpisivanja ugovora sa firmom direktra

Bivši zvaničnik opštine Dragaš Avni Nebiu u četvrtak je osuđen na 1 godinu uslovne zatvora zbog optužbi za zloupotrebu službenih dužnosti. Nebiu je proglašen krivim da je potpisao servisiranje službenih vozila sa firmom sina direktora finansija, iako je Skupština opštine Dragaš imala ugovor sa drugim ekonomskim operaterom za istu uslugu.

Bivši službenik opštine Dragaš osuđen godinu dana uslovno zbog potpisivanja ugovora sa firmom direktra

Osnovni sud u Prizrenu je u četvrtak osudio Nebija na 1 godinu uslovnog zatvora, ako u zakonskom roku od 2 godine ne počini novo krivično delo. Prema Tužilaštvu, Avni Nebiu je optužen da je prekoračio ovlašćenja službene dužnosti kako bi koristio službi “Menti”.

Nebiu, sada u penziji, prema optužnici, potpisivao je naloge za servisiranje službenih vozila u servisu “Menti” na osnovu faktura, iako je Skupština opštine Dragaš imala ugovor sa privrednim operaterom “LML”.

Šteta nakon preciziranja optužbe procjenjuje se na 829 eura. Uz Avnija Nebiua, u ovom slučaju bila su još dva službenika ove opštine, koji su nakon priznanja krivice osuđeni na uslovnu kaznu.

Ahmet Bahtijari je optužen da u periodu od 2014. do 2017. godine, u svojstvu direktora finansija u opštini Dragaš, nije obavljao službene dužnosti ili ovlašćenja, sa ciljem da koristi servisu “Menti”, čiji je vlasnik on je njegov sin Armend Bahtijari.

Ahmet Bahtijari se sumnjiči da je omogućio zaključivanje ugovora sa Skupštinom opštine Dragaš o korišćenju opštinske imovine, parcele površine 122 m2, i potpisao nalog za uplatu za servisiranje službenih vozila na adresi Servis “Menti”, na osnovu faktura, iako je Skupština opštine Dragaš imala ugovor sa privrednim operaterom za servisiranje “LML”, za prilagođavanje vozila.

Dalje se navodi da je ovim omogućio svom sinu finansijsku korist kao vlasnik servisa “Menti” za 2015. godinu iznos od 3 hiljade i 69 eura, za 2016. godinu iznos od 712 eura i za 2017. godine, iznos od 1.000 i 532 evra, čime je oštećen privredni subjekt „LML“ koji je imao ugovor o servisiranju vozila opštine Dragaš.

U međuvremenu, optuženi Avni Nebiu i Selajdin Vehbi optuženi su da su na osnovu faktura potpisivali naloge za uplatu za servisiranje službenih vozila u servisu “Menti”, iako je Skupština opštine Dragaš imala ugovor sa privrednom operater “LML” za regulaciju vozila.

Ahmet Bahtijari i Salajdin Vehapi osuđeni su 9. decembra 2021. na dvije godine uvjetnog zatvora.

Izvor: (bih.kosova.info)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš