Beograd smenio Adema Hodžu sa čela opštine Gora

Prvi čovek lokalne samouprave u kojoj žive Goranci na tradicionalnoj proslavi Đurđevdana dočekao je premijera samoproglašenog Kosova Ramuša Haradinaja i šefa skupštine Kadrija Veselija

Beograd smenio Adema Hodžu sa čela opštine Gora

lada Srbije razrešila je na jučerašnjoj sednici Adema Hodžu sa mesta predsednika Privremenog organa Opštine Gora na Kosovu i Metohiji. Hodža je na čelo ove lokalne samouprave koja funkcioniše u sistemu Republike Srbije postavljen 2013. godine. Njegovo razrešenje potvrdili su za „Politiku” u Kancelariji za Kosovo i Metohiju, na čiju je inicijativu i smenjen dojučerašnji prvi čovek najjužnije opštine na KiM. U kancelariji navode da će u narednom periodu biti reči o tome ko će naslediti Hodžu na ovoj dužnosti.

Hodža je poslanik Jedinstvene goranske partije u skupštini samoproglašenog Kosova, što mu je drugi mandat, budući da je u prvom sazivu bio predstavnik bošnjačke partije Centar demokratske unije, koju je vodio njegov pašenog Hamza Balja, aktuelni zamenik ministra za ekonomski razvoj u privremenoj kosovskoj vladi. Hodžu, koji je predsednik najjužnije opštine na Kosovu i Metohiji, gde je goranski živalj lojalan državi Srbiji, pojedini sunarodnici optužuju da već duže vreme radi na njihovu štetu, ali i na štetu Beograda. Poslednje samoinicijativne poteze povukao je prethodnih dana, kada je na tradicionalnu proslavu Đurđevdana u Gori pozvao i na njoj ugostio visoke predstavnike samozvanog Kosova.

Izvor: (politika.rs)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš