Baldži : "Sa potpredsjednikom Crne Gore razgovarao sam o veoma važnjim pitanjema za našu zajednicu"

Zamjenik ministra Obrazovanja u vladi Kosova, i predsjednik Demokratske stranke vatan, Usmen Baldži u četvrtak je boravio u radnoj posjeti Crnoj Gori.

Tom prilikom  se sastao sa jednim od potpredsjenika u vladi Crne Gore,  Rafetom Husovićem, zaduženim za regionalni razvoj.

Zajedno sa njim su bili i šef opštinske Kancelarije za zajednice u Dragašu, Mehmed Hamza, kao i Kordinator u nastavi na manjinskim jezicima, Adnan Redžeplar.

Kako je za naš portal kazao zajenik ministra Obrazovanja, Usmen Baldži, posjeta je bila jako korisna. „Pokrenuli smo veoma važna pitanja koja se tiču naše zajednice, i dogovorili zajedničku kordinaciju u reševanju mnogih pitanja koja će biti od koristi, kakao građanima Kosova, tako i  građanima Crne Gore.

Pokrenuli smo pitanje memoraduma o saradnji univerziteta u Peći i Prizrenu, koji bi trebalo biti uskoro potpisan od strane rektora ovih univerziteta, kao i tražili najbolje načine da se kroz tu saradnju omogući studiranje pripadnicima naše zajednice na posdiplomskim studijama na univerzitetima u Crnoj Gori.

Bilo je razgovora o i rekonstrukciji škole u Dobruši. Te olakšicama za dobijanje boravišne vize našim grašanima koji tokom sezone rade u Crnu Goru.

Pokrenuli smo pitanja priznavanje dokumenta za djecu koja su rodjena na Kosovu a roditelji u Crnoj Gori. Sa posebnim akcentom na Pećko Istočki kraj.

 Na sastanku je dogovoreno,  institucionalnalno povezivanje,  razmjena kulturnih dobara, zajedničkom učešću i obostrana saradnja na kulturnim manifestacijama, kao i političkoj saradnji među našim partijama.Bilo je i reči u  pružanju pomoći u obrazovanju jer je Kosovo primjer u regionu u uspostavljanju nastave na bosanskom jeziku“, kazao je Usmen Baldži za gorapress.

Izvor: (Gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš