Baldži: Povezivanjem sa Makedonojom i Albanijom, Gora više nije slijepo crijevo

Dragaš,29.04.2017.godine. Danas je premijer Republike Kosova, Isa Mustava zajeno sa ministrom za infrastrukturu Lutvi Žarkuom, svečano otvorio početak radova na izgradnji puta, od mjestra „Buka“ kod Globočice do graničnog prelaza Borje, goanskog sela u Albaniji. Dužina deonice puta koji se asfaltira je oko 1500 metra.

Ovaj granični prelaz je otvoren prje pet godine, i najpre je korišćen kao malogranični prelaz namjenjen samo za mještane pograničnih sela. Do prje godinu dana na ovom prelazu se nije moglo preći automobilom. Međutim od prošle godine se ovaj prelaz  koristi i za prelaz automomobilima.

Premijara Mustafu i minastra Žarkua dočekao je Usmen Baldži, predsjednik Demokratske stranke Vanan i zamjenik ministra Obrazovanja.

„Svima je poznato da je Gora skoro pola vjeka bila slijepo crijevo, zatvorena sa svih strana, pa je to bio jedan od razloga iseljavanja sa ovog područja radi, obezbeđivanja egzistencije.

Naš je cilj i prioritet na kome radimo je da se otvorimo i povežemo sa zemljama u okruženju, jer je to jedini način da razvijemo ovo područje, a i obnovićemo i učrstiti  naše rodbinske veze sa našim sugrađanima kojima su velike sile  nakon Berlinskog kongresa učinile veliku nepravdu, kazao je  Baldži i nastavio.

Danas otvaranjem plrelaza i puteva prema Albaniji u ovom djelu Kosova, ispravlja se jedna historijska nepravda prema nama, i našim sugrađanima u Albaniji, kazao je Usmen Baldži za naš portal i nastavio.

Mi smo kao što vam je poznato iz svojih sredstava asfaltirali jednu deonicu puta od Restelice prema Makedoniji, međutim smatramo da je ovo nacionalni projekat od velikog interesa prje svega za našu zajednicu, a  naravno ne samo za našu zajednicu nego  za čitavo Kosovo, pa sam ja iz tog razloga  danas od ministra zatražio da Ministarstvo infrastrukture finasira asfaltiranje puta do Makedonske granice, kazao je Baldži.

Takođe sam danas od premijera Isa Mustafe zatražio da se otvori još jedan granični prelaz od Krstaca prema Albaniji, i asfalrura put go granice, jer na tom djelu granice nemo graničnih prelaza, a četiri naša sela koja se nalaze na tom području koriste druge prelaze i to im otežava komunikaciju kakao njima tako i nama, kazao je Baldži.

Pogledajte prilog i vidite šta je još kazao Usmen Baldži premijeru Isi Mustafi.

Izvor: (Redakcija)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš