Liderima političkih partija

Baldži: Poziv na jedinstvo

Predsjednik DSV-a, i aktuelni zamjenik ministra obrazovanja, Usmen Baldži, danas je uputio poziv predsjenicima svih političkih subjekata koji djeluju u Opštini Dragaš, da zajedno izađu na jednistvenoj listi na narednim lokanim izborima koji bi trebali biti održani novembra mjeseca 2017. godine.

Baldži: Poziv na jedinstvo

„Mislim da smo od prošlih izbora naučili lekciju, da razjedinjenji i podeljeni u lokalnom parlamentu SO Dragaš, nismo bili adekvatno uvažavani niti tretirani, premda smo svi imali  nekavu koaliciju sa vladajućom partijom, a sve to zbog našeg nejednistava.

Rezultat našeg nejedinstva je da smo ceo mandat bez zamjenika gradonačelnika, kao i  da su mnoge  odluke  u proteklom periodu donete bez naše saglasnosti, a nejedinstveni i podeljeni nismo imali snage da to sprečimo. Neka protekli period bude lekcija svim političkim subjektima,  jer više nemamo pravo na takve greške.

Narod vrlo dobro zna ko je kako i šta radio u proteklom periodu, i kazniće one koji ne rade u interesu svoje zajednice. Svi ćemo snositi  odgovornost ukoliko se u nerednom periodu ne uzdignemo iznad ličnih i partiskih interesa. Samo jedinstveni možemo ostvarirti potrebe zajednice za formiranje Opštine koju nam niko neće dati, ukoliko ne vidi našu odlučnost, koliko god nam to bilo zagarntovano planu Ahtisarija, Ustavom  i drugim zakonima na Kosovu.

Pokušaji nasih građana u dijaspori da se organizuju i da daju doprinos na homogenizaciji zajednice, za svaku je  pohvalu. Činjenica je da su istog mišljenja građani Gore i okruženja, kao i akteri civilnog društva, nevladinih orgavizacija i drugih.

Želim da vas podsjetim na neke od predloga za koje smatram da su veoma važi za našu zajednicu, a mislim da bi to bila i neka dalja smjernica ka postizanju našeg jedinstva. To su prje svega:

  1. Da se nastavi sa zajedničkim sastancima na kojima će prisustvovati svi lideri, kao i oni koji mogu da daju svoj doprinos u postizanju potpunog jedinstva,
  2. Da se na narednim lokalnim izborima izađe sa jedinstvenom listom, kao i da se traži najbolje riješenje za centralne izbore.
  3. Da se postigne dogovor o nevređanju i nenapadanju niti u medijama, niti na društvenim mrežama,
  4. Da se podjednako tretiraju i oni koji se izjašnjavaju kao Goranci i oni koji  se izjašnjavaju kao Bošnjaci

DSV vas poziva na jedan iskren dogovor o našem zajedništvu koji je jako nužan i neophodan u ovom turbulentnom periodu, kada imamao bespravno  otimanje naše imovine, narušavane biodiverziteza u Gori, veliku migraciju, nezaposlenost zajednice i još mnoge probleme koje jedino jedinstveni možemo rješiti. Ovaj historijski momenat  nesmemo propustiti jer ćemo biti odgovorni  pred generacijama iza nas. Demokratska Stranka Vatan je spremna da bezuslovno uđe u pregovore oko formiranja zajedničke liste.

Dakle, koristim priliku da obavjestim javnost kao i političke predstavnike svih politickih subjekata, da ja kao Predsjednik DS Vatan, pozivam sve Političke Partije u Gori,  da se udružimo i oformimo jedinstvenu listu na predstojećim Lokalnim Izborima.  Ovim putem pozivam sve lidere na jedan sastanak radi dogovora o daljim koracima koji će biti održan u petak 24. marta, sa početkom u 9:30 časova, u prostorijama DSV-a u Dragašu. Na sastanku će biti dogovoreni koraci o daljim aktivnostima u narednom periodu.

Izvor: (Predsjednik DSV-a / Usmen Baldži)

Tagovi:Jedinstvo

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš