Pobednički skup Koalicije Vakat u Restlici

Baldži: Podjeljeni smo lak plen velikih naroda

Danas je koalicija Vakat predstavila svoj program u Restelici, najvećem selu u Opštini Dragaš. Skup je otvorio Velid Hadžisin kandidat na lisi kolaicije Vakat i mještanin sela Restelice

Obraćajući se prisutnima predsjednik Demokrataske stranke Vatan, Usmen Baldži između ostalog je naglasio. „ Mi smo isti oni koji smo cjelo vrjeme sa vama. Mi nemamo drugi dom osim Kosova i sa nama niko ne upravlja. Mi stojimo veoma čvrsto na ideji pomireja i zajedništva.

Spremni smo na saradnju i kompromise sa svim našim političkim protivnicima, jer smo svjesni da smo razjednijenji i podjeljenji lak plen velikkih naroda. Oni koji nam ne misle dobro pokušavaju da nas dodatno zavade, djeleći nas na Gorance i Bošnjake.

Mi smo opcija koja ravnopravno gleda na sve zajednice, poštuje pravo svakoga da se izjasni kako hoće, ali zato tražimo da se poštuje naše pravo i da nas zlonamjrni ljudi ne  vrjeđaju i napadaju što se deklarišemo i osjećamo kao Bošnjaci iz Gore. Gora nam je jedna i zajednička, i nikome je nećemo dati da sa njom trguje i manipuliše.

Restelica je uvjek znala da odabere prave ljude koji će je predstavljati, i zato vam hvala za povjerenje koje nam iskazujete svih ovih godina. Mi imamo kapacitet da vas časno i dostojanstveno predstavljamo u parlamentu Kosova. Vakat je institucija i predstavlja simbol zajedništva na Kosovu.

Nakon toga skupu su se obratili kandidati sa liste: Velid Hadžisin, Šerif Aga, Zinaida Elmazi, Nuhija Tairovci, i Iso Čoko.

Pogledajte obraćanje kandidata mještanima Restelice.

Plaćeni sadržaj

 

 

 

 

 

Izvor: (Redakcija)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš