Baldži: Očekuju se velika ulaganja u rekonstrukciju elektro mreže u opštini Dragaš

Predsjednik DSV i zamjenik ministra obrazovanja, Usmen Baldži, u četvrtak je sa svojiim saradnicima, kao i šefom opštinske Kancelarije za zajednice u Dragašu, Mehmedom Hamzom, posjetilo sjedište, KOSTT-a i KEDS-a.

Baldži: Očekuju se velika ulaganja u rekonstrukciju elektro mreže u opštini Dragaš

Oni su u prostorijama ovih instutucija održali službene sastanke sa zamjenikom direktora, KOSS-a, Kadrijom  Kadriju, i operatvnim direktorom sistema KEDS-a, Avnijom  Aljidemajem.

„Cilj nam je da svojim aktivnostima ubrzamo proces obnove i rekonstrukciju elektro mreže u Opštini Dragaš. Danas smo imali jako korisne razgovore sa predstavnicima KOSST-a i KEDS-a, i dobili smo čvrsta uvjeravanja da će od maja mjeseca u našoj opštini započeti proces rekonstrukcije elektro mreže, kao i ugradnja novih i jačih trafoa po selima“, kazao je za naš portal, Usmen Baldži i nastavio.

„Ono što je jako bitno za naše građane je to,  da će u narednom periodu imati kvalitetnu struju.  Zamjenik direktora KOSTT-a Kadrija Kadriju i operativni direktor KEDS-a, Avnija Alidemaj, predočili su nam komletan projekat koji predviđa  rekonstrukciju visokonaponske i niskonaponske mreže. Predviđeno je da se u narednom periodu izgrade novi dalekovodi  za transport električne energije iz Kuksa preko Našeca,do Prištine,  i da će stuja dolazi tim dalekovodom do naše opštine. Takođe će se poboljšati i napon struje, pa će novi dalekovod biti na jačine  110 KV, a ne kao do sada 35 KV. To su evropski standardi koje će zadovoljiti potrebe naših građana“ kazao je Usmen Baldži, i nastavio.

„Kao što vam je poznato u većini sela naše Opštine postoji problem sa snabim naponom. Ovim projektom je takođe predviđena i zamjena transformatora u selima, tako da će većina transformatora biti isnage znad 400 KW, kazao je predsjenik DSV i zamjenik ministra, Usmen Baldži,i nastavo.

„Predstavnici ovih instucija su nas obavjestiti da su potpisali ugovor  vrijedan 5 miliona eura sa njemočkom bankom „KFW“ koja će finasirati ove projekte, kao i da je jako bitno da će ove dvje kompanije  zajedno raditi na rekonstrukciju i obnovu elektro mreže u našoj Opštini,

KOSST će uraditi novu visokonaponsku liniju od 110 KV, a KEDS  će raditi na niskonaponskoj mreži  u selima gdje se predviđa zamjena bandera i postavljanje novih trafoa po selima.  Prema  dinamičnom planu izvođenja  radova  koji nam je predočen kompletna predviđena rekonstrukcija i niskonaponske i viskonaponske mreže trebala bi biti završena do 2020. godine“, istako je između ostalog, Usmen Baldži.

Izvor: (Redakcija)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš