Arno Gujon uručio 30 peći za škole u Gori

Volonteri organizacije “Solidarnost za Kosovo”, na čelu sa Arnom Gujonom, poklonili su danas 30 peći za grejanje škola u Gori, na jugu Kosova.

---

Ovih 30 peći što smo ih isporučili danas, kao i garderobu, to je tek početak naše saradnje. Ovaj narod je možda mali po brojnosti, ali je veliki po duši. On je plementi, dostojanstven i hrabar i zaslužuje svu našu podršku, ne samo naše humanitarne organizacije, već svih ljudi dobre volje”, rekao je Gujon u Dragašu.

On je naveo da je, sa svojih osam volontera iz Francuske, prvi put sada došao u Goru od 2004. godine, od kako dolazi sa humanitarnom pomoći za Kosovo.

Predsednik Privremenog organa opštine Gora Adem Hodža zahvalio se svima koji, kako je kazao, iole malo razmišljaju o Gori.

“Put nikad nije dugačak ako nešto lepo želimo da uradimo. A to je danas pokazao naš veliki prijatelj, humanista Arno sa svojom ekipom”, istakao je Hodža.

U 18 sela u Gori živi oko 10.000 stanovnika. U škole u kojima se izvodi nastava na srpskom jeziku po planu i programu Republike Srbije ide oko 800 učenika.

Hodža je naveo da je za Goru i Gorance jedini problem što nemaju svoju opštinu.

“Ključ opstanka i ostanka na ovim prostorima je opština Gora, koja bi u kosovskom društvu bila po ustavu i zakonima Kosova. Ništa drugo ne tražimo, sve ostalo ćemo nadograditi, mi smo vredni ljudi”, istakao je on.

Adem Hodža je pozvao evropsku zajednicu i američku ambasadu da pomognu Gori da, kako je kazao, dobije ono sto joj pripada po svim međunarodnim kriterijumima savremenog sveta.

Izvor: (rts/rs)

Tagovi:Gora

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš