Apel građanima Opštine Dragaš za povećan oprez pri rukovanju vatrom

Opština Dragaš, direktorijat za zaštitu spašavanje i javne usluge, apeluje i zahtjeva od svih građana naše Opštine, da vode računa, ali i da budu aktivni u spriječavanju bilo koje vrste požara a posebno podmetanja požara što je čest slučaj u našoj opštini.

Apel građanima Opštine Dragaš za povećan oprez pri rukovanju vatrom

Već smo ušli u ljetnju sezonu u kojoj se očekuju visoke temperature, čime se povećava rizik od pojave i brzog širenja požara na otvorenim površinama. U ljetnjim uslovima samo je malo nepažnje dovoljno da vatra bukne i da se brzo proširi i izmakne kontroli.

Kako bismo izbjegli rizik od požara, te kako bi zaštitili životnu okolinu, imovinu ali i živote građana, upućujemo apel da se sa povećanom opreznošću rukuje vatrom, pogotovo na otvorenom, kako bi izbjegli sve moguće uzroke požara, Nemojte u prirodi paliti vatru bez prethodne pripreme, to jest bez osiguravanja područja gdje se planira paliti vatra, bilo da se radi o spaljivanju suhe trave i rastinja ili o paljenju roštilja na izletima.

Izletnici koji planiraju pinkik u prirodi, obavezno moraju voditi računa da to ne rade u blizini šuma, benzinskih pumpi i na bilo kojem mjestu gdje postoji veliki rizik od širenja vatre.

Ukoliko ipak dođe do širenja vatre, nemojte bježati sa mjesta, čime činite prekršaj i dodatno dovodite u opasnost okolinu, već nasuprot, nazovite direktno protivpožarnu službu koja će u najkraće vrijeme intervenisati.

Stoga upućujemo apel svim građanima da ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, na mjestima gdje postoji rizik od širenja, da vatru ne ostavljaju bez nadzora dok se u potpunosti ne ugasi, jer će u suprotnom biti suočeni sa zakonskim sankcijama zbog paljenja vatre, ugrožavanja imovine i ljudskih života.

Brojevi na koje možete javiti o izbijanju požara:

044 615 033 Vatrogasna jedinica u Dragašu

112 Hitni operativni centar u Prizrenu (ovaj broj se poziva bez pozivnog broja)

Takođe možete nazvati i sljedeće brojeve:
192 Kosovska policija, 194 Hitna pomoć.

Hvala na razumjevanju i saradnji.

Direktorijat Odbrane Spašavanja i javnih službi

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš