Hvala Finskoj

Ambasadorka Finske posjetila Opštinu Dragaš

Danas je ambasadorka Finske Anne Huh- Tamaki u okviru svojih radnih aktivnosti posjetila Opštinu Dragaš. Sa njom je bio i predsjednik društva „ Prijatelji Amerike“ , Agim Redžepi.

Utorak, 15. mart 2016.

Opština Dragaš kao domaćim dočekala je ambasadorku sa motom „ Hvala Finskoj „

Ona se najpre sastala sa gradonačelnikom Opštine, Saljimom Jenuzijem, gdje se informisala o situaciji u Opštini Dragaš kao i o inplementaciji projekta za lokalni razvoj koji je inplementiran od strane UNDP-a,  finansiran i podržan od strane Finske Dražave.

Nakon toga gradonečelnik Opštine, Saljim Jenuzi i  i Ambasadorka Finske, Anne Huh- Tamaki, obratili su se u sali Skupštine Opštine Dragaš, odbornicima Opštine, Direktorima direktorijata kao i Direktorima osnovnih i srednjih škola.

U svom obraćanju gradonačelnik Opštine  se najpre zahvaio Finskoj vladi za iskrenu podršku kosovskom narodu u borbi za sticanje nezavisnosti, a posebnu zahvalnost je iskazao za finasijsku podršku koju je Finska vlada pružila  kroz razne programe za razvoj Dragaške opštine.

„Naša Opština ima veliku potrebu za ulagana i strani kapital, zato što nažalost spada u najnerazvijenije Opštine na Kosovu, i hvala finskoj vladi što je djelimično svojim ulaganjima znatno uticala na promjenu takvog stanja. Finska vlada nas je nesebično podržavala od počatka  naše borbe za sticanje nezavisnosti i ona je jedna od prvih država koja je priznala nezavinskost Kosova, a akasnije je Finska vlada, preko svog izaslanika Martja Ahtisarija dala značajan doprinos u izgradnji institucija na Kosovu, kazao je između ostalog gradonačelnik Opštine Salim Jenuzi.

  Ambasadorka Finske, Anne Huh- Tamakise, obraćaju Odbornicima i direktorima   istakla da se veoma lepo i ugodno osjeća u Opštini Dragaš, a zadovoljstvo joj pričinjava i činjenica da je Opština Dragaš bila podržana sa skoro tri miliona eura koje je Finska vlada uložila u inplementaciji projekta za lokalni razvoj.

„Finska vlada će nastaviti sa pružanjem pomoći kosovskom narodu, i veoma aktivno učestvujemo i finasiramo programe koje se tiču edukacije prosvetnih radnika i učenika. Istakla je između ostalog ambasasdorka Finske.

Nakon toga u restoranu „ Dasma“ uz ručak priređen je i veoma bogat kulturno umjetnički program.

Izvor: (Gorapress.net)

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš