Ambasadorka EU u Tirani, Romana Vlahutin sa svojim austrijskim kolegom posjetila Šištavec

Ambasadorka EU u Tirani, Romana Vlahutin, i ambasador Austrije u Albaniji, Johan Sattler boravili su juče u Šištavcu i uživali u ljepotama i čarima Šištavca i okoline.

--

Šištijani su ovom prilikom još jednom dokazali da su dobri domaćini, te najbolji promoteri i čuvari tradicije Gore.Šištejec je jedno od devet Goranskih sela koji su nakon prvog svetskog rata, voljom velikih sila pripali Albaniji.

Sjeveroistočni dio Albanije nudi izvanredne mogućnosti za razvoj turizma. Veoma važni elementi su geografski položaj, klimatski uslovi, hidrografija, bogata flora i fauna, koji u ovom regionu sa visokim turističkim potencijalom stvaraju mogućnosti za razvoj sporta, seoskog turizma, ekoturizma, lovnog turizma itd. Padine sa nagibom pružaju odlićne mogućnosti za razvoj zimskih sportova.

U cilju podrške održivom razvoju turizma, EU je investirala u put između Šištavca i Kruševa, što će povećati mobilnost u prekograničnom području.

EU je takođe uložila u rehabilitaciju samog Šištavca, obnovu puteva, poboljšanje turističke sposobnosti sela i svakodnevnog života njegovih stanovnika “, navodi se u saopćenju kancelarije EU u Tirani.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš