Ambasador Bugarske donirao medicinsku opremu Opštini Dragaš

Danas je ambasador Bugarske na Kosovu Hristo Gudjev posjetio opštinu Dragaš.

On se tom prilikom sastao s Gradonačelnikom  Opštine Dragaš, Šabanijem. Sastanku su pored gradonačelnika prisustvovali, I potpredsjednici  Opštine Šerif Aga I Selami Saiti, director Zdravstva Behar Brenoli, šef Kancelarije za zajednice I povratak,  Uzair Hamza, direktor Administracije Erol Bajrami, kao predstavnik NVO Rasmin Hamza.
Cilj posjete ambasadora Bugarske Hrista Gudjeva bio je prije svega potpisivanje aneksa ugovora za nastavak druge faze projekta koji je nakon zahtjeva direktora Direktorijata Zdravstva Behara Brenolija odobren.
Ovim projektom koji je vrijedan  15 hiljada eura nabavljena je medicinska oprema za potrebe zdravstvenih institucija Opštine Dragaš.
Gradonačelnik opštine Šaban Šabani izrazio je zahvalnost ambasadoru Bugarske koji su u vrijeme pandemije uložili značajna sredstva za nabavljanje preko potrebne opreme koja je prije svega neophodna za bolesne od corona virusa.
Potpredsjednik za zajednice Šerif Aga detaljno je upoznao ambasadora o svim potrebama Opštine Dragaš, kao I potencijalima za razvoj turizma.
Direktor zdravstva Behar Brenoli se zahvalio ambasadoru na donaciji I naglasio da je donirana oprema pomogla mnogim oboljelim od covida 19 te da je projekat realizovan u pravo vrijeme, naglasio je Brenoli.
Na sastanku je bio riječi I o nastavku saradnje s Ambasadom Bugarske te o mogućnosti ulaganja u obrazovni   sistem . Ambasador Bugarke je naglasio da je spreman da pomogne da pripadnici manjinske zajednice mogu da s sudiraju u Bugarsku pod istim uslovima  kao I građani Bugarske, uz dobijanje stipendije tokom studija.
Na sastanku je dogovoreno da nakon realizacije druge faze projekta Ambasador Bugarske posjeti I ambulanata u kojima će biti postavljena oprema.

Izvor: (Redakcija gorapress.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš