Zatvorena škola u Vučitrnu, šest nastavnika i dva učenika obolela od koronavirusa

Koronavirus koji je registrovan kod šest nastavnika i dva učenika u Osnovnoj školi "Mustafa Venhari" u Vučitrnu uslovio je da se nastava u ovoj školi u narednom periodu odvija onlajn, prenosi Gazeta Ekspres.

Zatvorena škola u Vučitrnu, šest nastavnika i dva učenika obolela od koronavirusa

Od dva učenika koja su obolela, jedan se nalazi na pedijatrijskoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra u Prištini.

„Prijavljena su dva sumniva slučaja kod dece. Istovremeno, nakon testova koje je u toj školi uradio Nacionalni institut za javno zdravlje, šest nastavnika je pozitivno na kovid-19. Kao posledica toga bili smo prinuđeni da zatvorimo školu“, izjavio je direktor opštinskog obrazovanja Afrim Namani.

Gradonačelnik Vučitrna Džafer Tahiri kaže da je prelazak na onlajn nastavu u skladu sa protokolom o pravilu ponašanja u školi u uslovima pandemije, kojim se traži od odgovornih u institucijama da donesu odluku o prelasku sa scenarija A za nastavu na scenario C, što znači nastavu na daljinu ili onlajn.

"U sredu su se u gradskoj školi među učenicima, nažalost, pojavili sumnjivi slučajevi infekcije kovid-19. Odmah smo reagovali i u saradnji sa Institutom za javno zdravlje testirani su učenici oba odeljenja i školsko osoblje. Nažalost, imamo slučajeve gde su učenici i nastavnici pozitivni na kovid-19. Svi zaraženi su dobrog zdravlja i nemaju problema“, rekao je Tahiri.

On je istakao da su bili svesni rizika koji je značio povratak u školske klupe, ali da je to ipak bilo neophodno, jer nastava u školi nema alternativu.

„Opštinska radna grupa, Štab za vanredne situacije i Ministarstvo zdravlja, prosvete i Nacionalni institut za javno zdravlje nadgledaće situaciju i vremenom će doneti odluku o povratku u školu u zavisnosti od epidemiološke situacije“, poručio je Tahiri putem posta na Fejsbuku.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš