“Zabraniti doktorima rad u privatnim klinikama“

Poslanik LDK-a, Haxhi Avdyli je tražio da zabrani rad doktorima koji istovremeno rade i u privatnim i u javnim institucijama.

“Zabraniti doktorima rad u privatnim klinikama“

Na sastanku komisije za zdravstvo u kojoj je Avdyli član, on je predložio i zatražio pomoć i od ostalih poslanika i od ministra zdravstva Urana Ismailia, da se implementira ova ideja, jer se reforme u zdravstvu ne mogu sprovesti ako ljekari nastave da rade u javnim institucijama prije podne i u privanim poslije podne.

“Ne možemo u ovakvom stanju imati napredak, ako doktori nastave sa radom u javnom i privatnom sektoru istovremeno. Znam da će me mnogi od kolega kritikovati zašto otvaram ovo pitanje, jer nas sve dodiruje po džepu”.

“Mislim da se sada sa usvajanjem zakona o platama, trebamo angažovati i na stvaranju fonda rada, tako da će biti neshvatljivo da mi kao doktori tražimo visoke plate u javnom sektoru i istovremeno radimo u privatne bolnice”, rekao je Avdyli.

On je naglasio da prije nije podržavao ovu ideju. “Nisam imao ovakvo mišljenje ranije, bio sam kao oni doktori koji su kritikovali tako nešto, ali sa platom od 540 eura bilo je nepravedno reći doktoru da ne otvori privatnu ordinaciju”.

“Ali, usvajanjem zakona o platama, formiranje fonda za rad i pokretanje zdravstvenog osiguranja, javni sektor treba odvojiti od privatnog, jer drugačije ne možemo sprovesti reforme. Trebamo svi zajedno da to uradimo”, rekao je Avdyli, prenosi Gazeta Express.

Inače, prije nekoliko godina pokrenuta je inicijativa da se zabrani rad ljekarima u privatnim i javnim bolnicama, ali je Ustavni sud odlučio u korist ljekara.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš