Dovoljno mjesta za Bošnjake

U Prizrenu počeo upis učenika u više srednje škole

U Prizrenu je u utorak počeo upis učenika u više srednje škole u nastavi na albanskom, bosanakom i turskom jeziku, koji će trajati do četvrtka.

U Prizrenu počeo upis učenika u  više srednje škole

Nedžat Čočaj, director za obarzovanje u prizrenskoj Opštini izjavio je da za školksu 2016. 2o17. godinu, biti  mjesta za ukupno 2900 novih učenika. Od toga 1580 na albanskom, 208 na bosanskom i 118 na turskom jeziku.

U sve tri nasteve računaju se samo gimazija, ekomska, medicinska i muzička skola.  Dok tehnička škola  koja prima nekoliko stotina učenika u prvi, odnosno 10 razred, od prošle godine nije pod patrinatom Opštinskog direktorijata za obarzovanje. Kao i predhodnih, i ove godine najviše interesovanje, vlada za gimanziju i medicinsku, ali i školu kako je zovu za kompetencije , odnosno strukovnu školu , gdje ima dosta smjerova, počevsi od poljoprivrede do ekonomije.

Gradnju  te vaspitno obarzovne instituicije u prigradskom naselju Ljubizda, na mjestu gde je bio magacin bivse JNA, sa 2,8 miliona eura finansirala je Vlada Luksemburga. Osim u ovoj i muzičkoj školi , gde nema nastave na bosanskom i turskom, u svim ostalim školama Bosnajci i Turci imaju pravo na najmanje po dva odeljenja. Tehnicka škola u nastavi na bosanskom ove gosdine raspisala je konkurs i imace tri veoma dobra smjera. Reč je o dizajnu softvera, dizajnu odjeće i tekstila i arhitekturi.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš