Štrajk prosvjetnih radnika Kosova u četvrtak

Ujedinjeni sindikat obrazovanja, nauke i kulture Kosova (USONKK) je predvideo da u četvrtak na prvom času održi štrajk prosvjetnih radnika.

Štrajk prosvjetnih radnika Kosova u četvrtak
Kako saznaje Koha Ditore, štrajk će se održati zbog neispunjavanju uslova sindikata za podizanje koeficijenta nastavnika u Nacrtu zakona o platama. Financijski direktor u USONKK-a, Ymer Ymeri, izjavio je novinama da su štrajk prihvatile sve škole. On je rekao da ukoliko se njihov zahtjev ne realizuje, drugo polugođe neće započeti kako je predviđeno od strane Ministarstva obrazovanja, nauke i tehnologije (MONT). "Štrajk će biti održan u četvrtak na prvom času u obje smjene zbog povećanja koeficijenta u zakonu o platama." U ponedjeljak i utorak tokom dana dobili smo mišljenja svih opština i škola na Kosovu i svi su se složili da se stupi u štrajk", kazao je Ymeri. Sindikat je obavjestio da će danas u 12:00 sati održati konferenciju za novinare, kada se očekuje da će biti objavljeni detalji štrajka.

Pročitajte više na: http://www.info-ks.net/vijesti/kosovo/96370/strajk-prosvjetnih-radnika-kosova-u-cetvrtak?fbclid=IwAR2C90Lysj_FpLVRoSz8rudx03GEerkSyxQzcMiGyyFKTZ59NolRRyaUtHM
Kako saznaje Koha Ditore, štrajk će se održati zbog neispunjavanju uslova sindikata za podizanje koeficijenta nastavnika u Nacrtu zakona o platama.

Financijski direktor u USONKK-a, Ymer Ymeri, izjavio je novinama da su štrajk prihvatile sve škole. On je rekao da ukoliko se njihov zahtjev ne realizuje, drugo polugođe neće započeti kako je predviđeno od strane Ministarstva obrazovanja, nauke i tehnologije (MONT).

"Štrajk će biti održan u četvrtak na prvom času u obje smjene zbog povećanja koeficijenta u zakonu o platama."

U ponedjeljak i utorak tokom dana dobili smo mišljenja svih opština i škola na Kosovu i svi su se složili da se stupi u štrajk", kazao je Ymeri.

Sindikat je obavjestio da će danas u 12:00 sati održati konferenciju za novinare, kada se očekuje da će biti objavljeni detalji štrajka.

 

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš