Roditelji traže početak nastave, Sindikat ne odustaje od štrajka

Savet roditelja Kosova održaće sutra sednicu na kojoj će odlučiti o povratku dece u škole, potvrdio je predsednik Saveta roditelja Jeton Demi, prenosi Reporteri.

Roditelji traže početak nastave, Sindikat ne odustaje od štrajka

Demi je rekao je da će sednica Saveta roditelja biti održana sutra i ukoliko do tada ne bude dogovora Vlade i Sindikata obrazovanja, Savet će doneti odluku da se deca od ponedeljka vrate u školu.

"Sutra će biti održana sednica Saveta roditelja na kojoj će se sagledati situacija i doneti odluka o konkretnim koracima za povratak dece u škole od ponedeljka. Ove detalje ćemo objaviti na vreme, a do tada ćemo videti da li će biti pomaka u prekidu štrajka i povratku dece u škole”, rekao je Demi.

Demi je rekao da se prema nekim informacijama iz medija očekuje sastanak ministarke prosvete Arberie Nagavci i predstavnika Sindikata obrazovanja, ali ovaj sastanak nije na nivou dijaloga kako su sindikati zahtevali.

"Imamo neke informacije objavljene u medijima da se očekuju sastanci Ministarstva prosvete i Sindikata obrazovanja i sastanci na različitim nivoima, ali ne u smislu socijalnog dijaloga kako su sindikati tražili“, rekao je on.

Čelnici Sindikata obrazovanja najavili su da će štrajk biti nastavljen sve dok Vlada ne ispuni njihove zahteve.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš