Roditelji: Nismo za onlajn nastavu, deci je mesto u školskim klupama

Iako je do početka školske godine ostalo svega nedelju dana, Ministarstvo prosvete i obrazovanja Kosova još uvek nije odlučilo kako će se taj proces i odvijati, dok su sa druge strane roditelji saglasni da đaci od 1.septembra treba da prate nastavu iz svojih školskih klupa, a ne putem onlajn nastave, piše Gazeta Ekspres.

Roditelji: Nismo za onlajn nastavu, deci je mesto u školskim klupama

Kako pište taj medij, roditellji đaka sa Kosova smatraju da nastava od samog početka školske godine treba da se odvija u punom kapacitetu.

Jedan od roditelja kaže da uprkos situaciji sa koronavirusom, deca treba da započnu proces učenja. Prema njegovim rečima, samo na taj način će se uspostaviti odgovarajuća edukacija.

"U svakom slučaju, morate se vratiti ako želite tačno dostojno obrazovanje, koje pripada nama, a posebno deci", rekao je.

Roditelji su saglasni i u tvrdnjama da su deca stekla imunitet i da ih virus ne može ugroziti, kao i da se o povrtaku u školske klupe ne treba ni raspravljati.

Kako kažu, pravo obrazovanje se stiče isključivo u školama, a ne putem on lajn platform.

“Povratak u školu bila bi adekvatna odluka i zbog činjenice da mnoga deca nemaju mogućnost da pohađaju onlajn nastavu”, smatra jedan od roditelja koji je bio sagovornik Gazete.

Inače, u opštem uputstvu Ministarstva prosvete između ostalog, definisana su i tri scenarija organizacije nastave, sa jasnim uputstvima o stepenu rizika za sva tri scenarija.

Scenario “A” predviđa povratak u škole ili nastavu u predškolske ustanove i škole uz preventivne mere, varijanta “B” predviđa delimični povratak u škole ili kombinovano pohađanje nastave, u školama i onlajn, dok je scenariom “C” predviđena samo onlajn nastava.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš