Prvi sastanak komisija za verifikaciju diploma iz Mitrovice

Komisija kosovske vlade za verifikaciju diploma Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Mitrovici održala je juče svoj prvi sastanak. Obezbeđena je kancelarija za rad ove komisije, a Vladi Kosova je dostavljen na usvajanje budžet komisije, saopšteno je iz kosovskog ministarstva obrazovanja.

Prvi sastanak komisija za verifikaciju diploma iz Mitrovice
Ona se sastoji od dva člana koja je imenovao kosovski premijer, Isa Mustafa i dva člana koja je imenovao kosovski ministar obrazovanja, Arsim Bajrami.

Predsednik komisije je Besim Kajtazi, saopšteno je, takođe, a bez detalja da li je on član kojeg je imenovao kosovski premijer, ili kojeg je imenovao ministar obrazovanja. Verifikacija i izdavanje sertifikata studentima mitrovičkog Univerziteta u slučaju apliciranja za posao u kosovskim institucijama je, međutim, samo privremeno prelazna mera Vlade Kosova u iščekivanju integracije ovog univerziteta u kosovski sistem. Saopštenje kosovskog ministarstva obrazovanja prenosimo u celosti i bez izmena. 

Ministar obrazovanja, nauke i tehnologije, g. Arsim Bajrami učestvovao je na prvom sastanku Vladine komisije za verifikaciju diploma izdate od Univerziteta Severne Mitrovice.

Detaljnije o dokumentu Vlade Kosova za priznavanje srpskih diploma u vesti - Priznavanje srpskih državnih diploma - "privremeno prelazna mera" za "potpunu integraciju" srpskog državnog univerziteta u kosovski sistem

Ovom prilikom, ministar Bajrami je rekao da MONT (Ministarstvo obrazovanja, nauke i tehnologije, prim. red.) će pružiti punu podršku Komisiji i sada je obezbedio kancelariju i potrebni budžet, koji je dostavljen u Vladi za usvajanje.

Ministar je procenio da ova Komisija je veoma značajna i sa svom radom će omogučiti da i građanima koji su diplomirali na Univerzitet Severne Mitrovice omogučava da apliciraju na radna mesta širom teritorije Kosova.

Dok, predsednik Komisije, g. Besim Kajtazi naglasio je da ovo je  težak posao, ali rekao je da će se maksimalno raditi, tako da se prevaziđe ovaj izazov i da se uspešno realizira zadatak koji mu je poveren.

Ova Komisija je formirana odlukom Vlade Republike Kosova, dok sastavljen je od četiri članova (dva članova imenuje Premijer i dva ostala ministar Obrazovanja). Komisija če izdati validne sertifikate sa ciljem apliciranja na radna mesta i za dobijanje licencije i profesionalne promocije u javnim institucijama.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš