"Podgorski Biseri" proslavili uspješnu godinu

Na završnom brifingu u organizaciji BKUD "Podgorski Biseri" organiziranom danas rukovodioci ovog udruženja su predstavili izveštaj o radu i aktivnostima ovog udružćenja u toku 2018 godine.

Predsjednik udruženja Miljazim Pajaziti je u sklopu svog govora istakao da je prethodna 2018 godina bila vrlo uspješna uzimajući u obzir veliki broj aktivnosti koje je organiziralo ovo udruženje u ovom periodu u cilju promovisanja bošnjačke kulture na Kosovu i širom svijeta.
 
"Velikim brojem aktivnosti u toku prethodne godine smo na najbolji način predstavili našu kulturu, folklor, muziku, igre kao i širolik kolorit naše nošnje. Moramo nastaviti sa još boljim radom u cilju promovisanja naše kulture širom svijeta", istakao je Pajaziti dodavši da je Bosna i uspostavljanje veze sa maticom prioritet u budućem radu udruženja.
 
Završnom brifingu su prisustvovali ministar regionalnog razvoja u  Vladi Kosova Rasim Demiri, zamjenik ministra kulture, omladine i sporta Arhim Ajazi, bivši rukovodioci udruženja, predstavnici civilnog sektora, članovi i prijatelji udruženja.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš