Uskoro u Prizrenskom Hamamu

Perom i kistom do Ademovog mjeseca

Promocija knjige poezije "Ademov mjesec" autora Mustafe Baljea i izložba radova slovenačkog akademskog slikara, Lojzeta Kalinšeka, prema motivima iz pete stihozbirke bošnjačkog pesnika sa Kosova, kulturni je događaj u kojem će bošnjački pjesnik sa Kosova i slovenački slikar, prikazati književno-slikarski performans

 Perom i kistom do Ademovog mjeseca

U ambijentu Prizrenskog Hamama, u petak, 27. aprila, sa početkom od 11 sati, bit će upriličena promocija knjige poezije »Ademov mjesec« pjesnika Mustafe Baljea kao i izložba akademskog slikara Lojzeta Kalinšeka, čiji su radovi motivisani poezijom iz knjige.

Katerina Ceglar, dužnosnica Konzularnog odijela Ambasade Republike Slovenije u Prištini, u saopštenju za medije, najavljuje da će u prvom dijelu ovog kulturnog događaja, biti čitani poetski radovi iz knjige »Ademov mjesec«, sa mogućnošću razgovora sa pjesnikom Baljeom.

»U nastavku programa, poznati slovenački slikar, Lojze Kalinšek, uz svoju postavku u Hamamu, će govoriti o njegovim djelima koji su inspirisani Baljeovom poezijom«, dodaje se u saopštenju.  

Promocija i izložba, simbolički nazvana »Perom i kistom do Ademovog mjeseca«, podržana je od Direktorijata kulture, omladine i sporta grada Prizrena, a realizira se uz pomoć Ambasade Republike Slovenije u Prištini, uz sufinansiranje Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva kulture Republike Slovenije.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš