Odluka o školama i vrtićima do kraja maja

Ministarstvo prosvete i kosovsko Ministarstvo zdravlja saopštili su da se planirana procena druge faze borbe protiv koronavirusa očekuje do kraja maja, kada će biti doneta odluku o eventualnom otvaranju vrtića i obrazovnih ustanova i odluka o završetku školske godine, prenosi Koha.

Odluka o školama i vrtićima do kraja maja

Na sastanku ministra prosvete Hikmete Bajrami, ministra zdravlja Arbena Vitie i direktora Nacionalnog instituta za javno zdravlje Nasera ​​Ramadanija tema je bila obrazovni proces na kraju školske i akademske godine u kontekstu pandemije izazvane virusom kovid-19.

Navodi se da je Ministarstvo prosvete zatražilo mišljenje i sugestije od sagovornika za brojne aspekte, kao što su kraj školske i akademske godine, maturski ispit, ispiti u visokoškolskim ustanovama i pitanje predškolskih ustanova, uključujući mogućnost ponovnog otvaranja institucija javnog i privatnog obrazovanja na osnovu epidemioloških kretanja. 

"Nakon detaljnog tretiranja svih relevantnih pitanja, ocenjeno je da planiranu procenu druge faze borbe protiv pandemije treba očekivati do kraja maja. Analiza institucija odgovornih za upravljanje vanrednim situacijama doneće i dalje korake za bolje upravljanje aktivnostima predviđenim za kraj školske godine i najboljom mogućom organizacijom testova", precizira se.

Na sastanku je zaključeno i da je za adekvatno upravljanje sledećom fazom borbe protiv koronavirusa potrebna dalja mobilizacija i angažovanje vlade i obrazovnih faktora, uključujući opštinske direkcije za obrazovanje.

Podseća se da je druga faza mera počela 18. maja, dok će treća početi od 1. juna. 

U trećoj fazi, predviđeno je da se omogući kretanje građana, da se olakša gradski i međugradski i dozvoli taksi prevoz, otvaranje restorana ali i omogućavanje polaganja mature.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš