Obustavlja se dopunska nastava za učenike 9. razreda

Ministar obrazovanja, nauke i tehnologije Ramë Likaj donio je odluku o obustavi dopunske nastave za učenika 9. razreda, kao preventivnu i zaštitnu mjeru za zdravlja djece, nastavnika, angažovanog osoblja i njihovih porodica.

Obustavlja se dopunska nastava za učenike 9. razreda

inistar Likaj ovu je odluku donio zbog situacije stvorene tokom ove sedmice i na osnovu informacija dobivenih s terena, gdje je utvrđeno da su neke od mjera koje su preporučile Vlada, Ministarstvo zdravlja (MZ) i NIJZK, a posebno fizička udaljenost, nošenje maski, održavanje osobne higijene, mjerenje temperature.

“Do danas, Ministarstvo obrazovanja, nauke i tehnologije (MONT) sprovelo je sve preporuke Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova (NIJZK) za prevenciju COVID-19, kako bi održalo zdravlje učenika koji su uključeni u proces dopunskog obrazovanja od dvije sedmice i pripreme za test postignuća“, navodi se u Odluci kojom su opštinski direktorijati obrazovanja dužni provesti do druge odluke.

MONT se opredijelio da svim kapacitetima i mogućnostima podrži direktorijate obrazovanja za uspješan završetak školske godine 2019/2020. i svjesni su izazova s kojima smo suočeni u vrijeme pandemije.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš