Nova školska godina na Kosovu počinje 14. septembra

Ministarstvo obrazovanja, nauke i tehnologije Kosova saopštilo je da će nova školska godina u preduniverzitetskom obrazovanju početi sledećeg ponedeljka, 14. septembra, javlja Beta.

Nova školska godina na Kosovu počinje 14. septembra

„Procenjuje se da su škole generalno pripremljene. Odluka o započinjanju nove školske godine donosiće se u fazama za sve nivoe preduniverzitetskog obrazovanja, u punoj saradnji sa Ministarstvom zdravlja, Nacionalnim institutom javnog zdravlja, Savetom roditelja i sindikatima, na osnovu procene epidemiološke situacije na Kosovu“, kaže se u odgovoru ministarstva za RTV Dukađini.

Predsednik Ujedinjenog sindikata obrazovanja, nauke i kulture (USONKK) Rahman Jašari rekao je da su škole i nastavnici spremni za novi nastavni proces.

„Mi kao USONKK kažemo da su nastavnici spremni za početak školske godine imajući u vidu informacije da su obavljene pripreme i za njih i za decu da će biti zaštićeni od virusa kovid-19“, naveo je Jašari.

Ministarstvo obrazovanja je takođe izjavilo da su izvršene sve pripreme u vezi sa testiranjem nastavnika na kovid-19.

U školama na Kosovu u kojima se nastava obavlja po nastavnom planu i programu srpskog Ministarstva prosvete nova školska godina počela je onlajn nastavom.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

Korona virus Statistika

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš