Nastava na Kosovu u dve varijante - izazov i za đake i za profesore

U osnovnim i srednjim školama na Kosovu nastava se, zbog pandemije koronavirusa, od početka školske godine odvija na dva načina i to održavanjem nastave u školama, ali i putem interneta. Ipak, stručnjaci i roditelji kažu da to ima uticaja na učenike, kao i poteškoće u procesu učenja, prenosi Reporteri.

Nastava na Kosovu u dve varijante - izazov i za đake i za profesore

Za ovaj prelazak sa jednog scenarija na drugi, ekspert za obrazovna pitanja Rinor Kehaja, rekao je za Radio Kosovo da je to uticalo na decu i kvalitet nastave.

Nasuprot tome, direktori pojedinih škola smatraju da tranzicije imaju i voje izazove.

Direktor škole “Faik Konica” u Prištini, Jehona Oruči, kaže da se u ovoj školi trenutno održava kombinovani način nastave i da je u početku ova vrsta procesa imala svoje izazove.

Stav roditelja je su u ovoj pandemijskoj situaciji poteškoće u procesu učenja vrlo izražene.

Rezarta Sefedini, koja ima ćerku u četvrtom razredu, kaže da je prelazak sa škole na učenje putem Interneta i povratak u školu stvorilo poteškoće za njeno dete.

Učitelj škole „Đerđ Fišta“ u Prištini Špresa Ljatifi, kaže da je ovaj proces učenja praćen poteškoćama i za učenike i za nastavnike.

U međuvremenu, sve je veći broj zaraženih učenika i nastavika.

Ipak, iz Ministarstva obrazovanja ističu da škole treba držati otvorene, jer nijedan drugi scenario ne zamenjuje pohađanje škole, ali da su spremni i za druge scenarije, u slučaju da škole budu zatvorene.

Stoga je Ministarstvo prosvete pozvalo učenike, roditelje, nastavnike i školsko osoblje da poštuju mere protiv pandemije.

Izvor: (kosovo-online.com)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš