Prva recezija

Mlada pesnikinja iz Gore recenzent romana " Krvave svadbe"

Koliko je važno napredovati u savremenom dobu, pokazuje pesnikinja Elma Selimi koja je pisala Recenziju za roman "Krvave svadbe" autora Ćamila Juković. Iako mlada poseduje nadahnuće koje inspiriše one koji su daleko ispred nje.

Mlada pesnikinja iz Gore recenzent romana " Krvave svadbe"

Pisati recenziju je odgovoran zadatak koji podrazumeva poznavanje književne literature, a pre svega posedovanje istančanih receptora za iskazane emocije i njihovu kristalizaciju kroz pisanu reč.

Čast je imati priliku progovoriti iz nečijeg dela naročito pisca kao što je uvaženi Profesor Ćamil Juković. Ističe Elma Roman "Krvave svadbe" na autentičan način prodire u koren tragedija koje su zadesile junake na putu veselja pretvorenog u negodovanje, krvoproliće i smrt.

Poznavanje običaja, intelektualnog i duhovnog doba naroda ogleda se u verodostojnom prikazu događaja i njihovih strukturnih osobina.

Empatija i potreba za ljubavlju glavnom junaku Mrkom omogućava novi početak sa porodicom koja ga prihvata kao svojeg. Iskušenja i nedaće su deo njegove sudbine. - Dati sve za obraz, a obraz ni za šta.

Glavni je motiv koji pokreće reakcije i ishod života, koji bez poštenja i časti nema smisla. Granice između dozvoljenog i zabranjenog određene su okolnostima koja se nametnu u datom trenutku, te su likovi žrtve svojih postupaka, zataškane prošlosti i sudbine.

Interpretacija realnosti uvodi nas u svet pun iskušenja, odluka i sukoba koja su svojstvena čoveku od njegovog nastanka pa sve do danas. Roman "Krvave svadbe" ima istorijsku podlogu, psihološke momente i futurističku poruku mira.

Ovo nije samo roman radnje i ljudskih situacija već sredstvo u oblikovanju naše svesti o moralu, upoznavanju vrlina i mana koje prihvatamo ili odbacujemo. Namenjen onima koji žele da saznaju nešto više o sebi i prošlosti.

Izvor: (Redakcija)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš